Infraestructures

TERRASSA

Tornen a reivindicar una estació del TAV a la comarca

Els alcaldes del sistema urbà de Terrassa firmen una declaració a favor del traçat de l'alta velocitat pel Vallès

Els alcaldes del sistema urbà de Terrassa Vallès Occidental Oest van recuperar ahir una antiga reivindicació: una estació del tren d'alta velocitat (TAV) a la comarca, entre Sant Cugat del Vallès i Rubí. En la reunió d'ahir van ser-hi presents l'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona; la de Viladecavalls, Regina Parellada; la de Rubí, Carme Garcia; l'alcalde de Vacarisses, Carles Canongia; el de Terrassa, Pere Navarro; el d'Ullastrell, Jaume Rodó, i el de Rellinars, Francesc Sales.

En una declaració conjunta, van indicar que l'objectiu és “donar l'impuls necessari a l'activació d'una de les necessitats infraestructurals de mobilitat més evidents per al conjunt del territori vallesà, un dels motors de desenvolupament econòmic més intensos i de major dinamisme de Catalunya i de tot l'Estat”. La reclamació s'argumenta recordant que el recorregut que passa pel Vallès estalvia 25 quilòmetres respecte al recorregut que passa per Sants i la Sagrera. A més, el Vallès representa el 40% dels habitants del Barcelonès. Així mateix, ja hi ha reservats uns terrenys a l'entorn de l'estació Hospital General de la línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Per això, demanen a l'Estat i a la Generalitat que prenguin una decisió definitiva i ferma per planificar i programar el projecte amb vista a poder concretar i accelerar el calendari de la infraestructura. Navarro va advertir que és “una oportunitat per al país” i va afegir-hi que un territori com el Vallès “tingui les infraestructures adequades per funcionar com a locomotora econòmica no només ens interessa a nosaltres”.

LA FRASE

Que un territori pugui funcionar com a locomotora econòmica és una oportunitat pel país
Pere Navarro
ALCALDE DE TERRASSA i IMPULSOR DE LA DECLARACIÓ ‘TAV VALLÈS'

LA XIFRA

40
per cent
d'habitants és la població que representa el territori vallesà respecte al del Barcelonès.

Treball a la xarxa Eurocities

Els alcaldes també van aprovar la memòria de gestió de la xarxa Eurocities de l'any passat. El sistema urbà de Terrassa és present en quatre grups de treball: activitat econòmica, cultura, societat del coneixement i cooperació local. També van tractar la declaració d'Andorra respecte a l'E-9, en què van participar les poblacions i el govern andorrans. En aquest sentit, es va acordar posar-se en contacte amb el nou govern d'Andorra “amb el mateix esperit de col·laboració per potenciar l'eix de l'E-9”, va subratllar l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona