Infraestructures

mobilitat

La coordinadora creu que no es faran les rondes i amplia les reivindicacions

Preservem el Maresme considera haver “guanyat una batalla” i ara demana que la Generalitat inverteixi els 400 milions en la millora del transport públic

“Hem guanyat una batalla, però encara ens queda molta feina a fer”: així resumeix la situació actual el portaveu de la coordinadora d'entitats Preservem el Maresme, Antoni Esteban. Després que els pressupostos de la Generalitat no incloguin cap partida per executar la polèmica infraestructura, els membres de la coordinadora es reuneixen avui per analitzar quins són les noves directrius de la plataforma, que aplega 87 entitats de la comarca.

“Estem en l'espera de rebre la notificació oficial, però considerem que els pressupostos suposen un punt d'inflexió”, diu Esteban, que hi afegeix que ara “cal treballar per millorar la mobilitat a la comarca”. En aquest sentit, els representants de la societat civil exigiran ara el compromís de la inversió dels 400 milions d'euros, que l'Estat va comprometre's a transferir a la Generalitat juntament amb la titularitat de l'N-II, una part dels quals ja s'ha destinat a finançar la variant d'Arenys de Mar i a l'estudi de les rondes. La coordinadora d'entitats ja ha elaborat un projecte amb propostes alternatives a les rondes, que va presentar al març al teatre del Foment, a Mataró. Entre les propostes, hi destaquen la construcció de tres rotondes a la zona del Mataró Park, la creació d'un carril bus-VAO entre Mataró i Barcelona, l'impuls de la línia ferroviària orbital i la construcció d'apartadors a les estacions de tren per recuperar els serveis semidirectes.

LA FRASE

Hem guanyat una batalla, però encara queda molta feina per millorar la mobilitat a la comarca
Antoni Esteban
portaveu de preservem el maresme

LA XIFRA

400
milions d'euros
va assegurar el govern de l'Estat quan va transferir les competències de la N-II

Una cercavila tallarà l'N-II a Premià de Mar

Les assemblees de joves del Baix Maresme continuen amb les actuacions en defensa del territori. Si fa uns mesos va ser a Vilassar de Mar, Cabrils i Vilassar de Dalt, ara l'acte reivindicatiu es preveu a Premià de Mar. Es tracta d'una cercavila que es realitzarà el 3 de juliol, sortirà de l'estació de tren i podria arribar fins a l'autopista C-32, al terme de Vilassar de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.