Acorden obrir als vehicles la plaça Joan Alsina de Cardedeu

La Comissió per a la mobilitat i la millora urbana de Cardedeu va acordar ahir l'obertura de la plaça de Joan Alsina per la part sud als vehicles. L'acord va tenir lloc després d'un ampli debat, segons informa l'Ajuntament, que va presentar la proposta que havia treballat conjuntament amb la Unió de Botiguers de Cardedeu i l'Associació de Veïns de l'Estalvi.

En contrapartida de l'obertura de la plaça també es va decidir la conversió del tram oest de la plaça en zona 10, la substitució de totes les places d'aparcament del costat del carril bici per jardineres, la instal·lació de pilones hidràuliques que permetin tallar els accessos a la plaça com a mínim els dies festius i en horari d'entrada i sortida dels alumnes del CEIP Dolors Granés, i la creació d'unes noves places d'aparcament a la part sud de la plaça.

Segons l'Ajuntament, l'obertura de la plaça de Joan Alsina es farà efectiva coincidint amb l'aplicació de la nova zona vermella al barri, prevista per a principis de juliol. Segons l'alcaldessa, Calamanda Vila, «queda pendent la gran inversió que es mereix aquest entorn i per això de seguida començarem a dibuixar entre tots i totes la plaça del futur que volem». En aquest sentit, l'Ajuntament va anunciar a la Comissió l'obertura immediata d'un ampli procés participatiu per definir com ha de ser l'àmbit de la plaça i el seu entorn.

En aquest procés, es posaran sobre la taula aspectes com la viabilitat d'un aparcament soterrat, la possibilitat de reubicar el carril bici, la necessitat de peatonalitzar els carrers propers a l'escola Granés i del mateix entorn de la plaça, o l'ampliació de les voreres dels carrers col·laterals, entre d'altres.

A més, durant la sessió de la Comissió, es va anunciar l'habilitació d'un aparcament de 100 places al barri, en un solar situat a l'avinguda d'Eduard Corbella amb el carrer Aragó, i que també es posarà en marxa al juliol. Amb aquest aparcament es donarà resposta als veïns que es vegin afectats per la implantació de la zona vermella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona