Infraestructures

Foment encara no ha resolt l'enllaç a Vilademuls de l'N-II

Abertis també està esperant que l'Estat permeti adjudicar les obres de les sortides de Fornells i Sant Gregori

L'ampliació de l'N-II per l'AP-7 s'inaugurarà abans que els enllaços entre les dues carreteres

A final d'any ja s'hauran acabat totes les obres d'ampliació de l'autopista a les comarques gironines. Josep Lluís Giménez, director general d'Abertis Autopistes, va confirmar ahir la data que la companyia ha defensat des que van començar els treballs. Però el desdoblament arribarà abans que els nous enllaços a Fornells, Vilademuls i Sant Gregori. Els dos primers són els que faran la funció d'unir l'N-II amb l'AP-7, un tram gratuït per a moviments interns on l'ampliació serà de fins a quatre carrils per sentit per fer la funció també de desdoblament de l'N-II. Per tant, s'haurà de veure com es resol aquesta connexió, i sobretot tenint en compte que l'enllaç de Vilademuls encara no té data. Segons va confirmar ahir Giménez en la presentació de la primera àrea de servei específica per a camioners –al Montseny–, els projectes van més tard del que es preveia.

Fa gairebé un any, les previsions eren tenir-los enllestits com a molt tard el primer trimestre del 2012. Però, en el cas de Fornells i Sant Gregori, ara la data s'ha retardat fins a mitjan any que ve. Acesa els va posar a licitació a principi de febrer, i la intenció era començar les obres en cosa de poques setmanes. Però, a hores d'ara, encara s'està pendent que el Ministeri de Foment permeti adjudicar els treballs.

El cas de Vilademuls és més complex. El projecte inicial comptava que els vehicles que enllacessin des de l'autopista amb el traçat de l'N-II actual desembocarien en una via ja desdoblada. Però la suspensió de les obres d'ampliació entre Medinyà i Orriols ha obligat a redefinir el projecte, i els vehicles sortiran d'una via de quatre carrils a una d'un sol carril. Acesa ja va presentar fa mesos el projecte al Ministeri de Foment, però aquest encara l'està estudiant, i s'ha de reformular. Finalment, Giménez va dir que a l'estiu les obres no afectaran la calçada i que alguns trams entre Fornells i la Jonquera ja estaran acabats.

LA FRASE

A Vilademuls el projecte ara està coix i pendent de reformulació. Foment ho està analitzant
Josep Lluís Giménez
Director general d'Abertis Autopistes

LA DATA

2012
A mitjan any vinent
és quan haurien d'estar enllestits els enllaços de Fornells i Sant Gregori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona