Infraestructures

Compromís per Llíria i el CELS reivindiquen l'hospital

Les obres iniciades el 2004 encara no han finalitzat i no tenen data d'obertura

Els retalls en matèria sanitària aplicats per la Generalitat Valenciana, eliminaran la possibilitat de crear nous llocs de treball que facen possible l'inici de servei de l'Hospital comarcal de Llíria, segons s'ha sabut de mans del conseller de Sanitat, Lluís Rosado, després de celebrada la reunió amb el president de la Generalitat Valenciana.

Aquesta decisió provocarà més col·lapse a les llistes d'espera de l'Arnau de Vilanova, centre que acull fins ara, les atencions de les comarques de Camp de Túria, els Serrans i el Racó d'Ademús, amb 32 poblacions i un volum de poc més de 70.000 habitants.

En aquest sentit, tant la formació política Compromís per Llíria, com el Centre de Estudis la Serranía (CELS) han denunciat el fet que les instal·lacions porten en construcció des de l'any 2004 i aquesta és l'hora que no s'ha vist el moment de la seua inauguració, malgrat trobar-se al 90% del seu final des de fa quatre anys.

Si bé Compromís per Llíria ha denunciat aquesta situació davant l'opinió pública, el CELS ha remés un escrit al president de la Generalitat, sol·licitant la fixació de data d'obertura i la planificació de l'atenció primària a les comarques que han de tenir aquesta infraestructura sanitària com a referència. També ha demanat el CELS, que s'acosten els serveis d'especialitats als usuaris i que es tinga especial atenció sobre les especialitats geriàtriques i psiquiàtriques, degut al perfil de gran part dels habitants de les comarques implicades.

Per a la formació política valencianista, aquest nou ajornament de l'obertura de l'hospital comarcal de Llíria, “és una mostra més de la nefasta gestió que el PP ha practicat en matèria sanitària durant la darrera dècada i la necessitat d'elaborar un nou mapa sanitari que done cobertura al veïnat de les comarques d'interior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona