Infraestructures

maresme

Reformaran el centre cívic de Cabrils per evitar que caigui

La Fàbrica estarà tancada, com a mínim, fins a la pròxima primavera

Set de deu bigues, malmeses

Cabrils haurà de passar bona part del curs que ara comença sense el seu espai públic cobert més important. El centre cívic La Fàbrica, tancat des del mes de juny, no obrirà les seves portes, com a mínim, fins a la primavera del 2012. L'estudi realitzat per un grup d'arquitectes ha detectat que set de les deu bigues travesseres que sostenen la coberta estan en molt males condicions i que el risc d'ensorrament és elevat. Per aquest motiu, s'ha optat per apuntalar tot el centre i s'ha traslladat els treballadors municipals que hi quedaven fins a la seu de Seipro, l'empresa municipal. Les bigues, que són de fusta, presenten un greu deteriorament a causa dels tèrmits i la humitat. El mal estat d'aquestes travesseres va provocar un lleu enfonsament de la coberta, de tan sols uns mil·límetres, que va ser suficient per provocar la desviació d'una de les façanes. “Ara estem esperant pressupostos i esperem posar a licitació l'obra d'aquí a poc”, explica l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), que afegeix que és molt probable que la coberta s'hagi de desmuntar per complet per poder actuar amb més comoditat. El que sí que admet Morales és que l'actuació serà llarga i costosa. “Calculem que fins a la primavera no podrem tornar a obrir”, diu. El centre cívic està situat en una antiga fàbrica tèxtil centenària, que el consistori va comprar al 1989. Aleshores es va reformar, però, segons Morales, des d'aleshores no s'ha fet cap tipus de manteniment. L'Ajuntament preveu fer una audiència pública per explicar els fets.

LA FRASE

Hi ha escrits dels treballadors de fa tres anys que ja denunciaven el mal estat del edifici
Lina Morales
alcaldessa de cabrils

LA XIFRA

22
anys
fa que La Fàbrica es va convertir en un centre cívic al centre de Cabrils.

Aprofitaran les escoles

El tancament de La Fàbrica ha obligat el govern municipal a buscar solucions per reallotjar les diverses activitats que s'hi realitzen habitualment. La sala d'actes de La Concòrdia, privada però llogada per l'Ajuntament, i el nou hotel d'entitats del Mas Maria seran dos espais preferencials, així com també s'utilitzaran les dues escoles del municipi. Tot i això, encara es desconeix on es realitzaran els actes de més gran format que habitualment es fan a La Fàbrica com la recepció dels Reis d'Orient o el ball de gala de la festa major petita, al mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.