Infraestructures

baix camp

Comencen les obres de la riera de Riudecanyes

Amb un pressupost de prop d'1,5 milions, serviran per reduir el risc de rierades

El Ministeri de Medi Ambient ha iniciat la rehabilitació, protecció i restauració ambiental de la riera de Riudecanyes, al tram que va del pont del ferrocarril a la desembocadura, entre els municipis de Cambrils i Mont-roig. A més de recuperar el potencial mediambiental del barranc i ordenar els usos públics, amb l'actuació també es pretén reduir el risc de rierades. Per això, es definiran diferents mesures i elements de seguretat. El pressupost de les obres és d'1.485.198 euros.

Com moltes rieres d'aquesta zona del litoral, el creixement urbanístic ha donat lloc a la urbanització d'una part del barranc, sobretot de trams finals, on es concentren la major part de les àrees turístiques. L'actuació inclou la creació de diferents àrees al llarg del marge esquerre de la riera, com ara una zona d'oci infantil i altres zones de passeig i de descans, a més d'un eix vertebrador que permeti la comunicació entre els diferents àmbits.

Pel que fa a la restauració mediambiental, consistirà en l'eliminació de les espècies invasores que no permeten la regeneració espontània de la vegetació potencial de la riera. També es portaran a terme correccions hidrològiques i es milloraran les estructures protectores que minimitzin el risc a la població per inundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.