Infraestructures

EQUIPAMENTS

Una acampada contra la planta de Sant Jaume

L'associació contrària al projecte organitza aquesta trobada reivindicativa per als dies 3 i 4 de desembre

El col·lectiu de veïns que s'oposen a la construcció del centre de gestió de residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca estan preparant, per als dies 3 i 4 de desembre, una acampada reivindicativa al Pla de Poliger en què hi haurà un mercat d'intercanvi, concerts, teatre i debats, entre altres activitats. També servirà per iniciar una campanya informativa sobre el reciclatge. “La planta és innecessària, no la volem ni aquí ni enlloc. Com a mal menor, si es fes hauria de ser molt més petita i no hauria d'ocupar les tres hectàrees que es preveu. Sospitem que, a més dels residus de la Garrotxa hi portaran els de comarques veïnes”, va manifestar ahir Leoni Visser, la portaveu del col·lectiu contrari a la planta. Precisament aquesta setmana han precintat de manera simbòlica la finca de can Coma de Baix on el Consell Comarcal té previst fer el complex.

Recurs de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Jaume té previst presentar un recurs contra la resolució desfavorable a les al·legacions que, en el seu moment, va presentar contra el projecte. A diferència dels veïns mobilitzats, el consistori es resigna que la planta es faci a Sant Jaume, però no admeten que la facin en terreny rústic –com està previst– sinó que volen que s'aprofitin uns terrenys de la zona industrial. L'alcalde, Ferran Puig, sosté que el consell no té en compte l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.