Infraestructures

A Dénia es rebutja l'alliberament de les autopistes de Madrid

El regidor del Bloc Compromís per Dénia, Josep Crespo ha presentat dues mocions aquesta setmana per al proper plenari del mes d'abril al voltant de l'autopista AP-7

El regidor del Bloc Compromís per Dénia, Josep Crespo proposa d'una banda, que l'Ajuntament done suport a una Proposició de Llei presentada per Compromís a les Corts en la qual es demana el rescat parcial de l'AP-7, i per l'altra, rebutja l'anunci de la Ministra Pastor d'alliberar només les autopistes del radi de Madrid, deixant el peatge únicament per les vies del Mediterrani.

La recuperació de l'AP-7 per a un ús lliure de peatges ha estat una antiga reivindicació de municipis, entitats veïnals i empresarials, que han vist com esta infraestructura viària condicionava les seues activitats i el seu desenvolupament sense rebre a canvi els beneficis que compensaren els desavantatges que suposa la seua existència.

Des de fa dècades, aquest greuge comparatiu amb altres territoris de l'Estat ha estat un autèntic llast per a l'economia valenciana i un factor negatiu pel que fa a la mobilitat al llarg del territori valencià i, també, pel que fa a les comunicacions cap al nord. Per tant, la recuperació d'aquesta important infraestructura constitueix una reivindicació històrica que, malgrat tot, no ha estat estimada pels successius governs autonòmics i estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.