Puigcorbé i el DPTOP retiren la denúncia perquè la residència de Mediona no s'hagi d'enderrocar

El Tribunal Suprem havia ordenat l'enderroc de l'edifici construït en zona rústica

La residència situada a la urbanització Font del Bosc es va començar a construir el 1999 amb una llicència d'obres irregular atorgada per l'alcalde Joan Duran (CiU), ja que els terrenys estaven qualificats com a zona rústica i verda i afectaven parcialment els terrenys propietat de Puigcorbé. L'acció va provocar la denúncia de l'actor, que ara ja no viu al municipi, i del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, DPTOP, i el cas va arribar als tribunals. Després de la primera sentència condemnatòria es van iniciar un seguit de recursos que van finalitzar el febrer passat amb la sentència del Tribunal Suprem que ordena l'enderroc de l'edifici. L'alcalde de Mediona, el socialista Servand Casas, va explicar ahir que tot i la sentència l'edifici –que va inaugurar l'exconsellera de Benestar i Família, Carme Figueres, el setembre del 2006– no s'haurà d'enderrocar perquè els denunciants han retirat la denúncia. Casas havia previst ahir la presència de Puigcorbé a la roda de premsa –després d'ajornar-la tres cops per problemes d'agenda de l'actor– però finalment no va poder assistir-hi perquè ahir també tenia sessió de rodatge. Tot i l'absència de l'actor el govern local va dedicar gran part de la roda de premsa a agrair públicament «l'acció desinteressada» de l'actor i va voler «rehabilitar» el seu nom assegurant que l'acció de Puigcorbé havia ajudat «a reconduir les irregularitats que hi va haver». En el moment d'interposar la denúncia Puigcorbé va ser objecte d'insults i van aparèixer pintades contra ell.

L'Ajuntament pagarà a Puigcorbé 28.300 euros, que és el que han costat a l'actor les diligències judicials.

Pagaments subsidiaris

L'alcalde de Mediona, Servand Casas, va revelar ahir que el govern local va aconseguir fa dos anys després de diverses negociacions que la Generalitat es fes càrrec del pagament de manera subsidiària de la indemnització que van demanar alguns dels 14 veïns que el 1994 van perdre les seves cases per l'incendi que va patir la urbanització Can Verdaguer. L'incendi provocat per un menor d'edat, de 12 anys, a l'antic abocador municipal va acabar passant factura a l'antic alcalde del municipi com a responsable subsidiari. Servand Casas va explicar que després de diverses gestions es va aconseguir que el govern català pagués els prop de 2,5 milions d'euros i va voler defensar, en aquest cas, la innocència de l'alcalde Joan Duran perquè «ell no en va tenir la culpa».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.