Infraestructures

Tavernes trasllada el jutjat de pau i soluciona problemes endèmics

L'estat de l'edifici de referència va obligar la municipalitat a acollir durant més de 10 anys les instal·lacions

El jutjat de pau de Tavernes de la Valldigna canvia d'ubicació. Després de 10 anys de deficiències estructurals de les instal·lacions del carrer de la Barca, les noves oficines estan situades en el carrer de Gabriel Hernández, en l'antiga casa de la cultura. Amb el canvi d'ubicació, es podran salvaguardar amb garantia els arxius del jutjat, amenaçats per la humitat tota una dècada.

Des d'aquesta setmana, les noves dependències estan ja a plena disposició del tots els veïns de la ciutat. Les oficines es troben en la primera planta de l'edifici que acull la Llar del Jubilat i de diferents associacions i clubs de la ciutat.

El deteriorament que han patit les instal·lacions començà a manifestar-se a partir de l'any 2002 i va ser detallat específicament l'any 2005 per l'arquitecta tècnica municipal. En eixe moment ja es van posar de manifest els problemes que afectaven diferents elements comuns de l'edifici, i que continuadament han afectat tots estos anys a les condicions de treball dels funcionaris i del material dipositat en els arxius del jutjat de pau.

De fet, cal recordar que en l'any 2008 es van obrir diligències per incompliment de la legislació en matèria de prevenció de riscs laborals. A més, les filtracions d'humitat, goteres i la humitat constant en parets mitgeres han posat en perill la integritat de diversos volums de llibres de registre civil, còpies úniques, el deteriorament dels quals hauria sigut una pèrdua molt greu i irreparable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.