Llena demana a la UE que es queixi del Segarra-Garrigues pels «canals oficials»

El conseller visita els regs d'Oliana, Peramola, Basella i Pinell

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, creu que hi ha hagut un malentès amb la UE i que amb serenitat, sentit comú i parlant pels canals oficials es podrà resoldre. Llena ha dit també que la voluntat del govern és complir amb les obligacions mediambientals, però sense oblidar que aquest projecte afecta 6 comarques i 74 municipis, i que algun d'ells tenen problemes d'abastiment d'aigua en èpoques de secada.

És la resposta del govern català a la protesta que li ha fet arribar la Comissió Europea arran de la inauguració, diumenge passat a Oliola, dels primers regs del Segarra-Garrigues. Segons va explicar un portaveu de l'oficina de la Comissió Europea a Barcelona, el govern català hauria d'esperar a veure aprovat el nou projecte de zones de protecció d'aus (ZEPA) que ha tramitat la Generalitat i que encara no ha estat estudiat per Brussel·les. La UE, a través de dos sentències del 2007 (aquí, la darrera) que van condemnar l'Estat (en nom del qual es tramitava el projecte a les institucions europees) a refer el projecte de zones ZEPA per vulnerar les directrius comunitàries.

Llena va fer aquestes declaracions es van fer ahir en el marc de la visita del conseller als regs d'Oliana, Peramola, Bassella, i Pinell del Solsonès. Posteriorment el conseller ha presidit l'acte de lliurament de les Escriptures de Concentració Parcel·lària al Casino de Peramola acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, i del director dels Serveis Territorials del DAR a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Escales.

Llena ha recordat que el govern català va desencallar, el passat dia 9 de juny, aquests regs històrics, reclamats pel territori des de fa anys. Així, arran de la fixació de l'aportació econòmica dels beneficiaris d'aquests regadius compensatoris pel pantà de Rialb, l'executiu executarà les obres de la xarxa de distribució d'aquests regadius de compensació de l'embassament de Rialb amb un import total de 13,4 MEUR, i que beneficiarà a uns 300 regants. 'Hem desencallat un procés històric de més de cinquanta anys, i les administracions teníem l'obligació moral de resoldre-ho. Gràcies a la predisposició de la CHE, la Generalitat i els regants s'ha pogut arribar a aquest acord', ha remarcat Llena, afegint que el projecte podria estar enllestit en un termini de tres a cinc anys. Per la seva banda la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) les de la xarxa primària, en tota uns 28 MEUR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona