Infraestructures

ALTA GARROTXA

La reobertura de la pista de Riu es farà esperar

L'Ajuntament ha demanat a l'Exèrcit que hi faci un pas provisional, però ha contestat que no és possible

La pista de la Muntada i la vall de Riu, a l'Alta Garrotxa, tallada des de mitjan mes de març arran de l'accident d'una màquina eruga, no es podrà reobrir a curt termini perquè encara no es disposa del projecte de reconstrucció ni de recursos per a pagar-ne el pressupost, que es preveu que sigui elevat. L'Ajuntament ha interposat una demanda patrimonial contra l'empresa propietària de la màquina accidentada, perquè s'hagi de fer càrrec de la despesa, després que no han fructificat les negociacions entre les parts implicades. Si el cas va a judici i l'empresa no paga fins que hi hagi la sentència, aleshores l'Ajuntament demanarà a la Generalitat que mentrestant avanci els diners. El projecte, ja l'està redactant el consorci Sigma del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Aquesta pista és la que uneix Sadernes i la part central de l'EIN de l'Alta Garrotxa i és la principal via de comunicació de les famílies que viuen a can Gustí de Riu i la Muntada. L'Ajuntament de Montagut i Oix, com que veu que els tràmits s'allarguen, ha buscat una solució provisional i ha demanat a
l'Exèrcit que hi munti una estructura per sortir del pas. L'Exèrcit, però, ha contestat que no ho pot fer perquè només intervenen en casos “urgents”, segons va explicar l'alcaldessa, Mònica Boix, en el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa d'aquesta setmana, arran d'una pregunta del grup del PSC.

L'accident es va produir a l'altura del pont de Valentí, quan la pista va cedir pel pes de la màquina, que es va estimbar al fons de la riera. L'eruga circulava en direcció a Sadernes després d'estar uns mesos treballant en les obres de rehabilitació de la Quera de Talaixà.

LA FRASE

Mentre esperem que pagui l'empresa haurem de demanar finançament a la Generalitat
Mònica Boix
ALCALDESSA DE MONTAGUT I OIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona