Infraestructures

Granollers estudia requalificar la zona de l'estació de mercaderies

L'Ajuntament de Granollers ha obert la porta perquè la requalificació urbanística dels terrenys que ara ocupa l'estació de mercaderies pugui ajudar a finançar el cobriment del ferrocarril en el tram entre els carrers de Josep Umbert i d'Agustí Vinyamata.

L'Ajuntament i el Ministeri de Foment van firmar un protocol d'actuació fa nou anys, i en fa tres el consistori i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), propietari de tots els terrenys d'aquest primer tram del cobriment, van pactar una fórmula per finançar els més de 22 milions que costaria l'obra, que sortirien d'una operació urbanística que generaria 32.175 metres quadrats de sostre edificable a l'espai on ara hi ha els antics magatzems de Renfe. En el darrer ple municipal, el regidor d'Urbanisme, Jordi Terrades, va dir que si amb aquest aprofitament no n'hi hagués prou, es podria posar en joc la futura requalificació en sòl urbanitzable de l'espai de l'estació.

Per això, caldria convertir aquest terrenys en zona urbanitzable. La condició prèvia és que Foment i la Generalitat acordin el trasllat de l'estació de mercaderies, sembla que a terrenys de la Llagosta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia