Infraestructures

Una variant per esquivar Palol de Revardit

La Diputació està arranjant els prop de dos quilòmetres de la GIV-5147 que van de la Banyeta fins al nucli principal

La carretera que uneix Palol de Revardit i Banyoles per Camós (la GIV-5147) està sent remodelada entre el trencant de la Banyeta de la C-66 i el nucli de Palol, amb unes obres que inclouen, com a intervencions de més envergadura, unes variants als nuclis de Vinardell i de Palol, així com un pont nou. Els treballs els està executant l'empresa AMSA amb un pressupost d'1.125.000 euros. La Diputació, que és la propietària de la via i l'adjudicadora de les obres, compta que estiguin acabades a principi de l'any que ve. El projecte forma part del pla ordinari d'inversions de l'ens provincial corresponents a aquest mandat.

Des de feia anys l'Ajuntament demanava una variant del nucli de Palol perquè el pas és estret i revirat. La millora de la resta de la carretera, però, ha estat iniciativa de la Diputació per tal d'adequar-la al pla de carreteres de Catalunya. Les obres han anat precedides d'unes expropiacions, que han costat al voltant de 75.000 euros.

Prop de 2 km

El tram que s'està remodelant fa 1.860 metres. La variant de Palol tindrà uns 500 metres i passarà pel nord del nucli; mentre que la del nucli de Vinardell serà més curta però tindrà un nou pont sobre el Rebardit, aigües amunt del pont l'actual. El viaducte farà uns 30 metres de llarg i vuit metres d'amplada.

Aquestes dues intervencions permetran que les noves corbes siguin molt més obertes que les actuals i, d'aquesta manera, es guanyi comoditat i seguretat. La calçada –han explicat els tècnics de la Diputació– tindrà una amplada de 6 metres, més uns vorals asfaltats de mig metre a cada costat. L'amplada de la via es completarà amb unes bermes laterals de terra. En els primers 145 metres de la carretera, a partir de la Banyeta, s'hi condicionaran unes voreres de sauló.

Carril bici

Per la seva banda, l'Ajuntament té previst, a mitjan termini, completar la millora de la carretera fent-hi una renovació de l'enllumenat i, alhora, obrint un carril bici que aniria de la zona de la Banyeta fins al nucli de Palol. Per finançar aquestes obres, el consistori farà servir els recursos del pla d'obres i serveis.

LES XIFRES

1,1
milions d'euros
és el pressupost de l'obra, que paga la Diputació.
1.860
metres
és la llargada del tram que s'està reformant, entre la Banyeta i Palol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona