Infraestructures

Un altre accident a l'N-230 irrita els alcaldes del Pirineu

Alcaldes de la Val d'Aran, la Ribagorça i l'Alta Ribagorça exigeixen un cop més solucions urgents per aturar l'alta sinistralitat

Demanen limitacions als camions i la reforma d'alguns trams

Alcaldes de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i la Ribagorça es van reunir ahir a la localitat aranesa de Les per analitzar l'alta sinistralitat de la carretera N-230 al Pirineu i exigir al Ministeri de Foment, titular de la via, que hi posi solucions urgents. La reunió es va celebrar pel fet que dissabte passat hi va haver un altre accident, que suma set ferits greus més (tres menors i quatre adults), després d'una topada frontal de turismes a l'altura de Pont de Montanyana (Ribagorça, Franja de Ponent).

La reunió d'ahir va servir per reiterar les demandes del grup d'alcaldes del territori que ja van redactar, el juny passat i també arran d'un accident, en aquell cas mortal, un manifest signat a Vilaller per exigir mesures urgents per fer la via més segura, amb inversions en els trams més conflictius i una ampliació de la circulació al trànsit de camions de mercaderies. La carretera suporta trànsit de mercaderies entre el sud de França i la zona de Lleida i el port de Tarragona.

CiU crida a la ministra

La reunió d'alcaldes no va ser plàcida. L'alcalde de Vielha, que no hi va anar sinó que hi va enviar un representant, es va queixar que no l'havien convocat, ni tampoc al Conselh Generau d'Aran ni altres institucions del territori governades de Convergència, i va reclamar unitat d'acció “com es va fer amb l'eix mediterrani, on es van unir institucions, partits, cambres de comerç sense partidismes de cap tipus”, va dir. “Si no es fa això, fer reunions com aquesta només és posturejar”, va manifestar. A través del grup de CiU al Senat, Vielha i el Conselh Generau van demanar ahir una entrevista amb la ministra de Foment, Ana Pastor.

Ruta internacional en una via de revolts

L'accident de dissabte va ser un cas típic provocat pel dens trànsit de camions. El cotxe d'uns turistes nord-americans va intentar avançar un tràiler carregat de fruita que anava en ruta, amb dos camions més, de Múrcia cap a França. Va topar de cara amb el cotxe d'una família de Barcelona que tornava de la Val d'Aran. No es van veure i no van frenar, segons van relatar als testimonis. Per l'estat dels vehicles, va ser un miracle que ningú morís. Els serveis sanitaris van trigar mitja hora a arribar i la primera ambulància, vinguda de Benavarri, no duia equip sanitari sinó que era de trasllat. Van haver d'esperar que arribés un helicòpter de l'hospital de Tremp per traslladar els ferits més greus. Mentrestant, els altres conductors van fer les primeres atencions. La via va estar tallada més de dues hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona