Infraestructures

Risc alt d'ensorrament d'un pont de la GI-555 a Massanes

El govern admet la gravetat de la crescuda de la riera de Santa Coloma, i la via podria estar tallada fins al desembre

Una esllavissada provoca un esvoranc a Can Fornaca (Riudarenes)

El govern admet la gravetat de la crescuda de la riera de Santa Coloma de Farners, que ha malmès un pont de la GI-555, entre Massanes i Riudarenes, a tocar del viaducte del tren d'alta velocitat (TAV). Segons un informe del director territorial de Carreteres, Lluís Gorgorió, el pont situat al punt quilomètric (PK) 6 de la GI-555 “presenta un elevat risc d'enfonsament motivat pel soscavament de la fonamentació d'una de les seves piles”. Arran d'això, la via podria estar tallada fins al desembre.

A l'esmentada via, el trànsit està tallat entre les Mallorquines (Sils) i Hostalric, a l'altura de Massanes, des de diumenge a la nit. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), hi ha el desviament senyalitzat que afecta entre el PK 3 i el PK 10,5. L'afectació de la GI-555 obliga una setantena d'escolars (de l'institut de Sils i de l'escola Josep Boada de Riudarenes) a fer vint minuts més per arribar al seu centre.

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (Agrupació Independent de Riudarenes, AIR), lamenta el perjudici que causa el pont en mal estat als escolars i a la gent que vol anar en direcció a Hostalric venint des de Santa Coloma i Girona i que volen evitar passar per l'N-II.

Dos fanals a terra

A Riudarenes, estan avaluant els danys d'un gran esvoranc al carrer Pollancre, a la urbanització de Can Fornaca, on hi ha uns 600 residents fixos. Ahir el tinent d'alcalde Joan Nicolau i la regidora Isabel Solé van observar sobre el terreny els danys de l'esllavissada de diumenge. Un parell de fanals han caigut a terra i l'esllavissada també ha afectat les instal·lacions d'aigua. Una vintena de metres del carrer han desaparegut. Hi ha un forat d'uns quatre metres de profunditat, i l'Ajuntament no sap quan i com s'arreglarà.

L'alcalde reconeix que, això sí, no hi hagut danys personals.

LA XIFRA

72
hores
farà avui a les 23 hores i 17 minuts que està tallada la GI-555 a Massanes. El Servei Català de Trànsit ha fet desviar la circulació.

LA FRASE

El pont presenta un elevat risc d'enfonsament motivat pel soscavament de la fonamentació d'una de les seves piles
Lluís Gorgorió
eXTRET DE l'informe DEL cap DEl servei territorial de carreteres

Vint minuts més per arribar a Massanes des del nord

El tancament de la GI-555 a Massanes obliga els veïns d'aquest municipi a trigar vint minuts més per arribar al poble si vénen del nord. Des del sud, no hi ha problemes per entrar al poble, explica l'alcalde massanenc, Joan Pou (Independents per Massanes-Acord Municipal). Segons Pou, hi ha hagut esllavissades en més d'un camí del poble, però això no ha fet tallar cap via.

Pou confirma que el govern l'ha informat dels efectes de la crescuda de la riera de Santa Coloma. Venint des del sud, els vehicles també poden accedir a una gasolinera i a les instal·lacions d'un càmping, que són abans del punt en què la carretera ha estat tallada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona