Infraestructures

La millora d'un pont de la GI-555 a Riudarenes, d'emergència

Cal fer-hi obres d'estabilització de les fonamentacions, ja que es va descalçar parcialment per les pluges

El govern de la Generalitat ha aprovat la declaració d'emergència de l'obra d'estabilització de les fonamentacions d'un pont de la GI-555 sobre la riera de Santa Coloma, al terme municipal de Riudarenes, afectat per les pluges de finals de setembre. Les obres, que es troben en la recta final, tenen un pressupost de 670.000 euros. El 28 de setembre, el pont va ser tancat al trànsit com a conseqüència de l'erosió causada per les pluges als fonaments de dos dels seus pilars.

Aquesta infraestructura, que data de la dècada dels cinquanta, té una longitud de 60 metres i està formada per cinc trams. Un cop definida la solució tècnica més adient, els treballs de reparació es van iniciar al mes d'octubre i han consistit principalment a injectar una barreja de ciment i aigua a alta pressió al terreny per evitar que es desplacin els pilars afectats. En els pròxims dies està previst restablir la circulació del pas de vehicles. Les tasques pendents en l'estructura i el seu entorn s'executaran fora de la calçada i es preveu que s'acabin a finals d'any.

Les pluges del setembre van fer que l'aigua acumulada descalcés un pilar del pont, cosa que va provocar el tall provisional de la carretera, que va estar tancada durant un mes i mig mentre s'hi va treballar.

LA DATA

28.09.14
El pont
va ser tancat al trànsit per l'erosió causada per les pluges als seus fonaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia