Infraestructures

Carreteres tallades a Catalunya Nord

Només a Argelers els bombers van fer més de 600 actuacions

El temporal d'aquest cap de setmana ha afectat profundament la Catalunya Nord. Des de dissabte i fins diumenge al vespre a aquesta zona es va declarar l'alerta vermella degut a les fortes pluges i el temporal marítim. S'ha calculat que en dos dies ha plogut tant com en cinc mesos de pluges constants. Això ha provocat problemes de circulació, carreteres tallades, problemes amb el transport ferroviari, el desbordament de rius i rieres i una persona morta. El consell de ministres del dia 10 de desembre estudiarà declarar l'estat de catàstrofe natural a la zona degut a les conseqüències del temporal.

Els problemes més greus del cap de setmana van ser de circulació. Ahir al matí una trentena de carreteres encara es trobaven tallades i moltes altres tenien algun tipus d'afectació. Durant la jornada del diumenge es va restringir el trànsit de les carreteres que van des d'Argelers fins a Perpinyà i Elna. A més es va restringir el pas de vehicles entre la sortida Perpinyà nord i Boló de l'autopista A9. Com a mesura de precaució, el transport escolar es va suspendre durant el dilluns pel mal estat de les carreteres i en algunes escoles de Perpinyà i Argelers de la Marenda tampoc van obrir pels desperfectes provocats per l'aigua. Per altra banda, les 3.500 persones que diumenge van desallotjar de forma preventiva d'aquells pobles més propers al riu Agly van poder tornar a casa ahir. La conseqüència més tràgica ha estat la mort d'un home a Rivesaltes que va morir diumenge d'un atac de cor quan era arrossegat per una riera.

Un dels municipis més afectats degut a les fortes pluges del cap de setmana ha estat Argelers de la Marenda. Des del dissabte, moment en que es va declarar l'alerta vermella, i fins diumenge, els bombers van rebre casi 1.500 trucades d'emergència. A més, es van efectuar gairebé 600 intervencions que van mobilitzar 300 efectius entre bombers, policies i militars. Ahir, equips d'emergència i serveis municipals continuaven actuant per restaurar els efectes del temporal que ha provocat nombroses destrossesa més d'inundacions en els baixos de moltes de les cases del municipi. A més, durant tot el cap de setmana més de 200 habitatges es van quedar sense subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona