Infraestructures

Les obres de la GI-555, a punt d'iniciar-se

Ja s'ha pintat un tram de groc i es començarà quan el temps ho permeti

Després de més d'un mes i mig de treballs previs, les obres de millora del ferm de la GI-555 –la carretera de Sils a Massanes– estan a punt d'iniciar-se. Els operaris ja han col·locat el rètol d'obra a banda i banda i han començat a pintar les línies de groc d'obra –de moment, s'ha fet en el primer tram de la via, des del trencant del Rolls a l'N-II fins a les Mallorquines, a la rotonda d'encreuament amb la C-63 per anar a Sils i Santa Coloma–, i, segons expliquen fonts del govern, l'únic motiu pel qual no s'ha començat encara és meteorològic. De fet, estava previst començar dimecres passat –així consta, per exemple, en les afectacions viàries de Trànsit– però el temporal de neu, primer, i de vent, després, ho va impedir. L'inici es va ajornar a ahir, però finalment tampoc es va poder començar. “Si fa molt fred, no es pot treballar al ferm”, expliquen fonts del govern, que esperen que es pugui començar els pròxims dies.

Les obres, amb un cost d'1,2 milions, duraran quatre mesos i tenen com a objectiu “millorar el nivell de servei de la carretera i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció”. Així, es renovarà el ferm amb una nova capa d'asfalt al llarg de 13,2 km –des de l'N-II fins al trencall de Massanes, prop d'Hostalric– per pal·liar-ne el desgast; es milloraran els elements que faciliten el drenatge de la carretera, i es revisarà la senyalització, l'abalisament i les barreres de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona