Infraestructures

A Olot, insisteixen en el túnel de l'Hostal del Sol

L'oposició el vol i CiU diu que demanarà a Foment que el torni a estudiar

Ara, hi preveu un viaducte

Amagar la variant nord d'Olot amb un túnel al pas pel barri de l'Hostal del Sol s'ha convertit en la gran reivindicació dels veïns afectats i de diversos grups polítics amb representació al consistori. ERC és qui l'ha reivindicat des d'un primer moment recordant que l'any 2010 ja hi havia un acord de consens pel traçat de la variant que incloïa aquest túnel.

El túnel, que hauria de construir el Ministeri de Foment i que, als primers projectes, estava relacionat amb l'enllaç artificial amb la Vall de Bianya, s'ha eliminat del projecte per qüestions pressupostàries. L'alternativa que ara es proposa és un viaducte. Cal recordar que la variant d'Olot serà desdoblada i que el trànsit previst és de més de 42.000 vehicles diaris.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), alerta que fa molts anys que la variant d'Olot és una necessitat vital per a la ciutat i que, ara que el Ministeri de Foment s'ha compromès a tirar el projecte i les obres endavant del tram que li correspon, cal aprofitar-ho per no endarrerir més que entri en servei una infraestructura que ja du 30 anys de retard.

Això no obstant, Corominas ha avançat que demanaran a Foment que torni a estudiar un túnel a l'Hostal del Sol i que, si rebutja executar-lo, que doni arguments tècnics de pes per justificar-ho. Ho inclouran a les al·legacions al tram de Foment, juntament amb altres peticions, com per exemple, un accés més bo al polígon del Pla de Baix, ara amb un giratori només a la Canya i general.

42.000
vehicles
són els que passaran diàriament per la variant nord d'Olot, un cop s'hagi obert al trànsit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia