Infraestructures

Els veïns de Vilafant barren el pas a l'N-260

Reclamen que es faci la rotonda a la cruïlla d'accés a l'estació del TAV

Unes cent cinquanta persones van tallar ahir la carretera N-260 a Vilafant. A les set de la tarda, tal com havia convocat la plataforma a favor de la rotonda, les persones que es van concentrar a la cruïlla d'accés a l'estació del TAV van formar una rodona gegant, per simbolitzar la futura rotonda que reclamen que es construeixi en aquest punt. A la concentració també hi va participar l'alcaldessa, Consol Cantenys, i diversos representants del consistori. La concentració va durar una mitja hora, temps durant el qual els agents dels Mossos d'Esquadra van desviar el trànsit per evitar que hi hagués embussos a la carretera.

Els convocants van deixar clar que la manifestació d'ahir és només un primer pas i que es plantegen continuar fent talls de carretera cada dimecres si no es desbloqueja la construcció d'una rotonda en un punt on ja hi ha hagut diversos accidents de trànsit, l'últim fa només uns dies. L'Ajuntament i la plataforma han actuat conjuntament per reclamar al Ministeri de Foment que desencalli aquesta obra. L'alcaldessa, que dóna plenament suport a la mobilització, explica que des que es va inaugurar l'estació del TAV de Figueres-Vilafant, l'Ajuntament ha reclamat que aquesta rotonda es faci realitat. Després de diverses propostes i de terminis que s'han anat allargant, Foment ha presentat finalment un projecte, amb un pressupost d'uns 600.000 euros, el qual ha estat tramitat per via d'urgència, però que continua pendent de la signatura del ministeri.

Meritxell Niño, una de les portaveus de la plataforma veïnal, va explicar ahir que, tot i que tot indica que l'obra s'hauria de poder concretar aviat, no baixaran la guàrdia fins que s'anunciï l'adjudicació de l'obra i el començament dels treballs. Per això, després d'aquest primer tall d'ahir es reserven ara la possibilitat de tornar a convocar, cada dimecres a la mateixa hora, una nova concentració per continuar tallant el trànsit a l'N-260.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia