Infraestructures

El govern licita les obres de la variant de Valls

La via connecta la carretera N-240 de Tarragona amb la C-37 que porta a Alcover.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat a licitació les obres de la nova carretera que permetrà connectar la C-37 i l'N-240 per fora del nucli urbà de Valls. Tal com va avançar aquest periòdic, la Generalitat i l'Ajuntament han negociat accelerar aquesta obra per mitigar els efectes de l'entrada en servei de l'A-27, que mor a la capital de l'Alt Camp sense connexió amb Montblanc.

L'obra de la variant suposarà una inversió de 3,2 milions d'euros i tindrà un termini d'execució de poc menys d'un any. L'actuació connecta la rotonda de l'N-240 de prop de Casa Fèlix amb la carretera C-37 a Alcover, molt a prop també de la sortida de l'A-27 que s'està fent.

En total, el nou tram de carretera variant tindrà uns 800 metres de longitud, amb dos carrils de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'1,5 metres. La infraestructura més destacada serà la construcció d'un pont sobre el torrent del Puig, que tindrà un total de 85 metres dividits en dos trams i que s'elevarà uns 10 metres sobre el terreny. D'altra banda, també s'aprofitarà un pas inferior existent, que està format per un calaix de 7 metres d'amplada, per donar continuïtat a un camí. El projecte també suposa adequar uns 200 metres de la carretera C-37 i una rotonda d'enllaç.

L'obra que ha licitat la Generalitat també dóna solució a mitja dotzena de camins rurals que seran arranjats. Tindran una amplada de 5 metres i es pavimentaran. El resultat serà d'uns 1.000 metres de nous vials.

Segons el projecte, les obres també inclouran la construcció de sistemes de drenatge, estructures, ferms, senyalització, instal·lacions d'enllumenat, desviament i reposició de serveis que puguin quedar afectats, així com l'aplicació de mesures per reduir l'impacte ambiental de la infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia