Infraestructures

Els veïns acoten el tram fatídic de l'N-340 a l'Ebre amb dos talls simultanis

Tallen la via a l'Ametlla i a Alcanar i conviden altres municipis a afegir-se a les protestes cada dijous mentre Foment no allibere l'autopista AP-7

La segona acció en set dies per una AP-7 gratuïta com a solució per als problemes de l'N-340 es va fer ahir sense incidents, tot i que en aquesta ocasió els manifestants, convocats per les associacions de veïns de Tortosa i Amposta, van redoblar la mobilització amb dos talls simultanis, un a Alcanar i l'altre a l'Ametlla de Mar, acotant simbòlicament el tram fatídic de la via al seu pas per les Terres de l'Ebre, en el qual han mort tretze persones aquest any.

A un quart de set en punt es van fer els dos talls alhora, que van durar tres quarts d'hora i van començar amb un minut de silenci. Un centenar de persones es van concentrar a Alcanar, on ja s'havia estrenat la fórmula de protesta el dijous anterior i unes dues-centes ho van fer a l'Ametlla de Mar, punt on es tallava la carretera per primer cop. Camioners afectats consultats per l'ACN, tot i les molèsties òbvies, donen suport a la iniciativa i també reclamen una autopista gratuïta o amb bonificacions, però en algun cas demanaven també als conductors dels turismes que no incompleixin les normes encara que el volum indiscutible de trànsit incrementi la pressió. A Alcanar els camions es van estalviar cues perquè la Guàrdia Civil va desviar el trànsit en direcció nord a Vinaròs.

Les entitats veïnals ja han convocat un altre tall, dijous vinent, i no pensen afluixar: autopista gratuïta per a tothom. Els alcaldes acceptarien la bonificació per als camions i per als desplaçaments interns. El batlle de l'Ametlla, Jordi Gaseni, continuava reclamant una autovia A-7 que no té pressupost ni per als projectes constructius i en el millor dels casos estaria llesta uns quants anys més tard de la finalització de la concessió de l'AP-7 (2019).

LA FRASE

Necessitem igualment l'A-7 perquè el coll de Balaguer no sigui la frontera d'un territori de segona
Jordi Gaseni
Alcalde de l'Ametlla de Mar

LA XIFRA

300
persones
van participar ahir a la tarda en el doble tall de l'N-340, a l'altura d'Alcanar i a l'Ametlla de Mar

La CUP demana la retirada del projecte de l'A-7

El grup municipal de la CUP a Tortosa presentarà al ple una moció demanant la gratuïtat de l'AP-7 des de Torreblanca fins a l'Hospitalet de l'Infant, superant encara l'exigència dels veïns, però també la retirada del projecte de construcció del tram de l'A-7 entre La Jana i l'Hospitalet. Consideren que ambientalment l'A-7 és “una salvatjada” que a sobre només transferiria “diners públics a empreses privades, en un moment en què el que cal és més inversió en polítiques socials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona