Infraestructures

Tallaran el trànsit a l'AP-2 quan la visibilitat baixi de 75 metres per la boira

Els Mossos i Abertis han acordat un protocol per desviar els vehicles per trams alternatius des de les Borges Blanques i Soses

Els Mossos d'Esquadra i Abertis –concessionària de l'autopista– han acordat un protocol per tallar al trànsit l'AP-2 entre les Borges Blanques i Soses quan la intensitat de la boira impedeixi la visibilitat als conductors que hi circulen. Segons va explicar aquest dilluns a Catalunya Informació el cap de trànsit dels Mossos a Ponent, l'inspector Jordi Batista, aquest tram d'autopista es tancarà quan la visibilitat sigui inferior als 75 metres i es desviaran per traçats alternatius els vehicles que circulin en sentit Barcelona, a l'altura de Soses, mentre que els que ho facin en sentit Lleida seran desviats a les Borges Blanques. Tot i això, Batista va dir que fins al moment no ha estat necessari activar aquesta mesura, ja que les boires no estan sent gaire intenses.

Batista també va explicar que aquest any s'han comptabilitzat a les carreteres del pla de Lleida 24 víctimes mortals, respecte a les 22 de registrades en tot el 2014. El responsable de Trànsit dels Mossos a Lleida va atribuir aquest increment de la mortalitat al fet que “venim d'anys bons, amb reducció, i ara costa millorar les dades”. També va destacar l'increment dels atropellaments –sobretot a ciclistes–, que han passat dels 1 o 2 de l'any passat als 6 d'aquest 2015. Les maniobres antireglamentàries són la primera causa d'accidentalitat a Ponent, seguides per l'excés de velocitat –totes dues causes baixen en relació amb el 2014–, mentre que la tercera causa d'accident, les distraccions al voltant, s'incrementa, un aspecte que Batista relaciona amb la manipulació de telèfons mòbils mentre es condueix i “sobretot pel tema de la missatgeria instantània, que resulta més difícil de detectar”, malgrat que el cos ha incrementat els controls per detectar l'ús del telèfon al volant.

En aquest sentit, els Mossos han pogut constatar que 3 de les 24 víctimes mortals d'aquest any han estat conseqüència de l'ús de mòbils. Altrament, 6 de les víctimes eren persones majors de 65 anys, un dels col·lectius en què els Mossos posen l'atenció per prevenir sinistres a la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona