Infraestructures

Dispositiu excepcional per a la protesta més massiva per la gratuïtat de l'AP-7

Centenars de veïns i transportistes, així com els alcaldes de l'Ebre i el Pacte de Berà, estan cridats avui a participar en els vuit talls simultanis a l'N-340

Les associacions veïnals de Tortosa i Amposta i els alcaldes i transportistes de tota la demarcació participaran avui, a les tres de la tarda, en la protesta que es preveu més massiva de totes les que s'han fet fins ara per reivindicar la gratuïtat de l'autopista. Els diferents col·lectius i veïns a títol individual tallaran l'N-340 als vuit pobles de l'Ebre, mentre els camions faran marxes lentes per l'autopista partint del polígon Les Tàpies de l'Hospitalet. El trànsit pesant també es concentrarà a la benzinera Joselon de l'Ametlla de Mar i la Shell d'Alcanar.

La magnitud de la mobilització implicarà que els Mossos despleguen un dispositiu excepcional amb centenars d'agents, molts d'ells d'altres demarcacions territorials, per reforçar la dotació de les Terres de l'Ebre. Segons ha pogut saber aquest mitjà, el treball dels efectius se centrarà a garantir la seguretat a les dues vies i a restablir la normalitat després dels talls, una tasca que podria allargar-se fins ben entrat el vespre.

En aquest sentit, els Mossos tenen present que els punts més conflictius no només seran la carretera N-340 i l'autopista, sinó que també es produiran col·lapses importants en vies com ara la C-42, que dóna accés a les carreteres tallades.

Suport d'última hora

La sorpresa durant la jornada d'ahir, la va donar la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, que, durant el tall setmanal que du a terme a l'N-340 a l'altura del municipi, va anunciar que finalment se sumarà a les mobilitzacions d'avui. El col·lectiu va assegurar que serà present als talls simultanis després d'haver insistit, una i altra vegada en les darreres setmanes, que no donaria suport a la iniciativa. En el tall dut a terme ahir, al qual van assistir una cinquantena de persones, els veïns d'Amposta també van reivindicar la gratuïtat de l'AP-7.

Aquest col·lectiu no serà l'únic que donarà suport als organitzadors de la gran mobilització de la tarda. Els participants en els vuit talls estaran acompanyats pels alcaldes del Pacte de Berà per reforçar la unitat en les actuacions en defensa d'unes infraestructures dignes tant al nord com al sud de la demarcació.

Accident entre dos camions a Ulldecona

Un accident entre dos camions va obligar a tallar ahir l'AP-7 a l'altura d'Ulldecona en sentit Barcelona des d'un quart de quatre de la tarda. El sinistre, que es va saldar sense víctimes, es va produir a les 15.45 h i el tall va provocar que els Mossos recomanessin als conductors agafar la sortida 42 de Vinaròs per evitar aquest punt. Fins al lloc s'hi van desplaçar dues ambulàncies del SEM i una dotació dels bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona