Infraestructures

La Generalitat projecta la variant fins a Canyelles del ramal de la C-32 de Lloret

El govern posa a licitació la redacció del final de la nova ronda Costa Brava Sud per 1,7 milions

La carretera, de dos quilòmetres, tindrà un carril per sentit de circulació

La Generalitat de Catalunya comença a projectar la variant fins a Canyelles (Lloret), a tocar de Tossa de Mar, i confia a tenir el projecte enllestit l'últim trimestre del 2017. El Departament de Territori i Sostenibilitat va informar ahir que ha posat a licitació la redacció del projecte de la variant (o final de la nova ronda Costa Brava Sud) per 1,7 milions d'euros.

El govern preveu que el projecte s'allargarà vint mesos (vuit per l'estudi informatiu que actualitzi el traçat del 2008 i dotze per la redacció de la nova infraestructura). Segons el departament del govern, el nou vial, de dos quilòmetres, tindrà la configuració d'una carretera del tipus 1+1 (un sentit per circulació, separats per un sistema de contenció de vehicles). La inversió prevista pel govern és de 98 milions d'euros.

Primer, la C-32

La carretera (variant) que ara es projecta és la segona fase del controvertit allargament de la C-32 a Lloret de Mar. Si el futur ramal ha de començar al maig, fa 6,5 quilòmetres i costarà 71 milions, que assumeix Abertis, la variant fins a Cala Canyelles i les urbanitzacions costaneres és la segona fase.

Túnel al Morro Fred

La variant començaria a l'enllaç del final de la C-32 (allargada) amb la C-63 i acabaria a la GI-682, la carretera de Lloret a Tossa de Mar. La carretera inclourà un túnel natural que creuarà la muntanya del Morro Fred, de 1.525 metres. Aquest túnel serà molt proper als viaductes de la riera de Can Sota (100 metres) i als vinculats amb l'abocador de Lloret (un de 204 per salvar les instal·lacions i un altre de 100 per no ocupar zones d'abocament).

El projecte de variant entre les Alegries i Canyelles coincideix amb la preparació del procés (no vinculant) de participació ciutadana a Blanes. Grups polítics i la plataforma Aturem la C-32 van trobar-se ahir per segon cop per adjudicar a una consultaria la direcció del procés. A Blanes, han demanat que les obres de la C-32 comencin més enllà del maig. La consulta hauria de durar un màxim de cent dies. A Lloret, van descartar un procés similar després de l'acord amb el govern, que inclou allargar la C-32 i l'esmentada variant.

LA XIFRA

20
mesos
és el període previst perquè el govern tingui enllestit el projecte per a la nova ronda Costa Brava Sud.

Projecte ràpid, obra per definir

La intenció del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya és enllestir el projecte de manera ràpida (vint mesos). El conseller en funcions, Santi Vila, va explicar el 10 de desembre a Lloret que la proposta consensuada amb els ajuntaments de Lloret, Blanes, Tordera i Tossa de Mar era “clau” per al desenvolupament econòmic del sud de la Costa Brava. Vila es referia a l'allargament de la C-32 i al compromís del govern de redactar el projecte del final de la ronda Costa Brava Sud (en terminologia del govern).

La variant que es projecta –amb l'actualització d'un estudi existent– no és factible a curt termini, segons admetien fonts del Departament fa un mes. El que vol el govern és tenir-ho enllestit a finals del 2017 i executar la carretera el 2018, quan l'allargament de la C-32 sigui fet. La ronda Costa Brava Sud facilitarà la mobilitat a més de 150.000 persones, calcula el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona