Infraestructures

Cinc municipis fan front comú contra la CHE

Els alcaldes d'Alcarràs, Gimenells i el Pla de la Font, Raïmat, Sucs i Saidí han fet un front comú per “exigir” a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que arregli o traspassi a administracions competents una seixantena de quilòmetres de camins de l'entorn d'aquests nuclis que fa anys que estan en mal estat amb diversos forats i paviment aixecat a la calçada. Per aquest motiu han aprovat mocions per instar a la reparació “definitiva” d'aquestes vies, que asseguren que són molt transitades tant per veïns com per maquinària pesant que treballa a les granges o finques agrícoles que hi ha a la zona. Lamenten que els camins suposin un “risc per a la seguretat” i que fins i tot a Alcarràs s'hagin registrat sis accidents per culpa dels forats.

Segons l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, aquests camins i carreteres estan “deixats de la mà de Déu” i això repercuteix en la seguretat dels veïns i també en el motor econòmic de la zona, que és l'agricultura i la ramaderia. En les èpoques de més activitat, com són la primavera i l'estiu, molts tractors perden càrrega per culpa dels sots i els camions es desgasten cada vegada que hi han de passar. Com que els alcaldes ja fa anys que de manera particular han demanat a la CHE la reparació dels forats, aquesta vegada han decidit fer un front comú per veure si així els fan més cas. Diuen que sempre els donen la resposta que no hi ha diners per fer reparacions i per això, en les mocions que han aprovat, insten a fer un traspàs d'aquestes vies a l'administració competent que se'n pugui fer càrrec, en aquest cas la Diputació de Lleida, la Generalitat o la Diputació General d'Aragó. Segons Serra, la pressió que fan és forta perquè el conjunt de municipis que s'han ajuntat tenen prop de 20.000 habitants. Per la seva part, l'alcalde de Saidí, Marco Ibarz, ha lamentat que la darrera constància que tenen d'una intervenció per “apedaçar” els forats va ser el 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona