Infraestructures

La línia de la Pobla tindrà una nova estació a Lleida

Ferrocarrils de la Generalitat confirma que ja hi ha un avantprojecte redactat amb l'objectiu que la instal·lació, que tindrà uns 43.000 passatgers potencials, entri en servei abans de l'estiu del 2017

Hi haurà una nova estació de tren al polígon industrial del Segre de Lleida, en la línia ferroviària que enllaça Lleida amb la Pobla de Segur. Ho va confirmar ahir el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, que va posar de manifest que FGC ja disposa de l'avantprojecte.

La voluntat es poder començar les obres tan aviat com estiguin a punt els permisos administratius i urbanístics, amb l'objectiu que la nova estació, que tindrà 43.000 potencials viatgers anuals, pugui entrar en servei abans de l'estiu del 2017.

De manera paral·lela, Ticó va assegurar que FGC treballa per posar en servei el 30 d'abril els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla, ja que s'està acabant de perfilar l'homologació dels nous combois, així com l'entrada del tren a l'estació de Lleida. Enric Ticó va fer els anuncis en el marc d'una conferència a la Cambra de Comerç de Lleida organitzada pel Cercle d'Infraestructures. La construcció d'una estació al polígon industrial El Segre de Lleida té l'objectiu d'afavorir la mobilitat de les persones que hi treballen, més enllà del servei de bus que ja existeix. FGC xifra en 200.000 euros els costos del nou projecte.

Enric Ticó va destacar la bona predisposició rebuda des de l'associació de propietaris del polígon El Segre, tot i que va matisar que abans serà necessari enllestir amb la Paeria de Lleida tots els tràmits administratius i també els de caràcter urbanístic del projecte. Un cop superats aquests esculls, ja s'iniciaria la construcció de la nova estació perquè pugui estar en servei abans de l'estiu del 2017. Segons els càlculs de FGC, aquesta estació podria tenir uns 43.000 viatgers potencials a l'any.

LES XIFRES

100
quilòmetres de recorregut té la línia Lleida-la Pobla. FGC farà servir drons per controlar el traçat.
43.000
viatgers potencials tindrà la nova estació, segons els càlculs que han fet els tècnics de FGC.

Drons per vigilar des de l'aire

El president de FGC també va explicar que, copiant el sistema de vigilància que ja s'havia posat en pràctica abans a Montserrat, s'ha contractat un servei de drons que s'encarregarà de vigilar i supervisar des de l'aire l'estat dels talussos i de les infraestructures dels 100 quilòmetres de línia ferroviària entre Lleida i la Pobla. Els drons són petits aparells voladors teledirigits que permeten sobrevolar amb agilitat i rapidesa el traçat de les vies i poder detectar, si es dóna el cas, qualsevol incidència que pugui distorsionar el correcte funcionament de la xarxa ferroviària.

Enric Ticó va detallar que la línia Lleida-la Pobla té zones de molt difícil accés, que es podran controlar amb més facilitat fent servir aquests aparells. De la mateixa manera, l'ús de drons també representa un estalvi econòmic en comparació amb la despesa que suposaria haver de contractar els serveis d'un helicòpter.

“Li donem importància perquè és innovador, però estic segur que d'aquí a un any ho farà servir tothom”, preveu Enric Ticó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia