Infraestructures i serveis

L’asfalt guanya terreny en els camins de Cornellà

L’Ajuntament està renovant la pista de la Banyeta a Ravós del Terri i abans de final d’any arranjarà més trams

Durant el que queda d’any, en diversos trams de carreteres i camins veïnals de Cornellà del Terri s’hi faran obres de millora. La intervenció més destacada, que ja s’ha iniciat, és l’asfaltatge i l’eixamplament de la carretera que connecta el veïnat de la Banyeta (a tocar del municipi de Palol de Revardit) i el poble de Ravós del Terri. L’amplada que es guanya tindrà la forma de “cuneta americana”, és a dir, un corredor de formigó sobre el qual es pot circular i que alhora serveix per canalitzar l’aigua de la pluja. L’Ajuntament dona molta importància a l’obra perquè és una via que s’utilitza molt i que fan servir força vehicles agrícoles.

Les Serres

Aquest projecte forma part d’un paquet d’obres finançades amb el pla d’obres i serveis de la Generalitat i la Diputació (PUOSC) i té un pressupost global de 165.000 euros. Aproximadament la meitat d’aquesta quantitat la posa l’Ajuntament. En aquest pressupost s’hi inclou també la reforma del tram final de la pujada de ca l’Agustí a la carretera de les Serres, al veïnat de Santa Llogaia. S’asfaltarà per evitar que aquesta part de la pista es deteriori quan hi ha fortes pluges. També hi construiran un voral.

Al marge d’aquestes obres beneficiades amb el PUOSC, es preveu que en les pròximes setmanes s’asfalti o es reasfalti (en els trams on ja hi ha aquest paviment) la pista que mena al veïnat del Pla. Els treballs es pagaran amb una partida de 50.000 euros creada a partir d’una modificació de crèdit del pressupost del 2016. En la partida s’inclou també el reasfaltatge del carrer de Nostra Senyora de Montserrat, entre el carrer del Carme i el Mas Rufí.

LA XIFRA

215.000
euros
és el pressupost dels projectes de millora de camins rurals de Cornellà que s’executen ara o aviat

LA DATA

31-12-17
és el dia
límit previst per a l’acabament de totes aquestes obres

El preu de la vida a pagès

Cornellà del Terri és un municipi format per diversos pobles i l’activitat agrícola hi té encara molt de pes. Com la majoria d’ajuntaments amb aquestes característiques, una de les despeses permanents que té el de Cornellà és la del manteniment de les desenes de quilòmetres de camins que inclou el seu terme. D’una banda, ha de destinar sempre una partida anual a reparacions i, de l’altra, mira de fer inversions en asfaltatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia