Infraestructures i serveis

municipal

serveis

Canet apuja l'aigua i posa fi al conflicte amb Sorea

El nou conveni preveu un augment del rebut d'un 15% i el sobreseïment dels vuit contenciosos que l'empresa ha interposat contra l'Ajuntament

S'inclou una nova tarifació social per als jubilats

Canet tanca el conflicte amb Sorea pel preu de l'aigua iniciat el 2012. La setmana passada el govern i l'empresa gestora del servei van signar un conveni que comporta l'augment d'un 28,6% del preu de l'aigua, que es traduirà en una pujada d'un 15% del rebut per als consumidors. A canvi, Sorea es compromet al sobreseïment dels vuit contenciosos que havia interposat fins ara contra el consistori i accepta no cobrar la quantitat endarrerida reclamada a partir de la pujada del preu en alta de l'aigua que el Consell Comarcal del Maresme va fer efectiva el 2014 i que pujava a uns 476.000 euros. El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), admet que la solució no és la ideal però sí la més coherent per resoldre un problema enquistat. “Estem negociant des del mes de gener i ha costat molt arribar a aquest acord, perquè la primera proposta de Sorea era apujar un 50% l'aigua”, assegura el regidor.

Els nous preus ja es veuran reflectits en el proper rebut de l'aigua i el conveni, tal com destaca Llovet, presenta millores per a determinats col·lectius. En concret, s'amplien els trams de 8 m³ a 11 m³ per a les famílies de més de tres membres i s'incorpora una nova tarifació social per a persones jubilades. “Les persones que compleixin els requisits veuran reduït fins a un 20% el preu que ja pagaven fins ara”, comenta. Llovet també afegeix que les converses amb Sorea també han servit per reduir alguns dels costos que la companyia aplicava en el total del servei i que era discutible que fossin despeses que només afectaven el municipi.

En el ple de dijous, en què es va portar per via d'urgència el nou conveni, la proposta va prosperar amb els vots a favor de l'equip de govern d'ERC i PDC, però tota l'oposició hi va votar en contra. Segons Ràdio Canet, la CUP va reclamar que s'hauria hagut de continuar per la via judicial amb l'objectiu de recuperar la gestió municipal de l'aigua. En el cas del PSC, la regidora Sílvia Tamayo va criticar la pressa per tancar l'acord i el portaveu del PP, Toni Romero, va lamentar que l'increment del preu de l'aigua acabés repercutint en el rebut dels ciutadans. Canetencs Independents i PDC, que governaven plegats el mandat passat, es van intercanviar acusacions de deslleialtat sobre la presentació d'al·legacions que el govern de CiU va presentar sobre la pujada de l'aigua feta pel Consell Comarcal.

LA XIFRA

15%
és l'augment
de mitjana dels rebuts de l'aigua a Canet a partir del nou conveni signat amb Sorea


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.