Infraestructures i serveis

Una empresa fa reparar una coberta en mal estat de la fàbrica Burés d'Anglès

Ben Palou explota un salt d'aigua per generar energia i es queixa que el seu edifici dins el recinte té goteres

El consistori impedeix el pas al primer pis

L'Ajuntament d'Anglès haurà de posar remei a les goteres d'un edifici de l'antiga fàbrica tèxtil Burés. Una empresa que té un edifici dins de les seves instal·lacions, Ben Palou SA, ha requerit al consistori que arrangi la coberta de la seva finca a causa del mal estat. L'equip de govern (CiU i Anglès 2015) hi posarà remei de manera immediata i, per motius de seguretat, ja hi impedeix el pas al primer pis.

Un informe municipal ha diagnosticat que no hi ha perill estructural, informen fonts de l'Ajuntament d'Anglès. La teulada fa més de cent anys que està feta, i ara hi ha el perill que caiguin alguns elements del sostre. Les goteres han provocat afectacions a la sala de màquines de la planta baixa. En el subsòl, hi ha les turbines amb què la societat produeix i ven energia.

El consistori busca la millor solució per arranjar-ne els desperfectes. S'hauran d'impermeabilitzar les teulades perquè no hi hagi filtracions i fer-ho “de manera ràpida”.

Ser-ne titular és paradoxal

Fonts de l'Ajuntament d'Anglès exposen que ser titular de la fàbrica Burés és una “paradoxa” en el cas de les goteres a l'edifici de Ben Palou. “El propietari és l'Ajuntament, que ha de vetllar pel manteniment de la nau, però hi ha una servitud forçosa i l'aprofitament hidràulic no és municipal.”

El consistori té l'obligació legal que es compleixin les normes de seguretat i, per això, ja hi ha hagut tècnics de l'Ajuntament que han fet una inspecció de la finca de l'empresa amb seu a Barcelona (i que desplaça un tècnic a Anglès periòdicament). L'immoble de Ben Palou és a tocar de la nau 2 de l'antiga tèxtil. L'ús del salt d'aigua és fins d'aquí a tres dècades, informa el consistori.

LA DATA

31.01.16
va ser
quan el grup de PAU va preguntar, en el ple, com l'equip de govern actuaria en la demanda de Ben Palou SA.

LA XIFRA

9
anys
és el que fa que la Burés és municipal. Les goteres del primer pis han afectat una sala de màquines de la planta baixa.

Les càrregues de la compra, i ara la coberta

L'Ajuntament d'Anglès va signar l'acta de compravenda de la fàbrica Buretex SA a Buretex el 2008, en una notaria de Barcelona. La compra es va fer amb càrregues, cosa que va impedir que l'anterior equip de govern, de Per Anglès Units, vengués part de les instal·lacions al grup Bon Preu perquè hi fes un supermercat. Ara arreglar la coberta de la finca és una altra rèmora de la compra, menys transcendent. A l'edifici, hi ha tres turbines amb què Ben Palou genera i ven energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia