Infraestructures i serveis

Territori

Reclamen l’ampliació del Bus del Parc al Jussà

L’Associació Marques de Pastor vol que hi hagi un servei cap a la vall Fosca

L’Associació Marques de Pastor, entitat que gestiona la ruta turística El Cinquè Llac, ha reclamat al Departament de Territori i Sostenibilitat que el Bus del Parc passi també per la zona sud de l’àmbit d’influència del Parc Nacional d’Aigüestortes, una acció que va en la mateixa línia que les intencions del Consell Comarcal del Pallars Jussà de potenciar l’entrada a Aigüestortes per la vall Fosca.

Aquest bus és un servei de transport públic de circumval·lació que apropa al turista, des de finals de juny a finals de setembre, a les portes d’entrada del parc. L’entitat vol que aquesta línia disposi d’un bus llançadora cap a la vall Fosca i que connecti amb el Tren dels Llacs, amb parada a la Pobla de Segur. El Consell Comarcal del Pallars Jussà, els ajuntaments de la zona i les associacions empresarials de turisme rural i comerciants s’han adherit a la carta que Marques de Pastor farà arribar a la Generalitat.

L’associació indica que el fet de deixar la zona sud sense un mínim de transport públic regular i d’accessibilitat al parc fa perdre moltes oportunitats de viabilitat econòmica a les empreses i fa perdre posicionament en una zona en la qual s’han estat invertint molts esforços, personals i econòmics els últims anys. Mireia Font, de l’Associació Marques de Pastor, ha explicat que aquesta mesura aportaria molts beneficis, com ara el reforç del transport públic als habitants de la zona, facilitar el desplaçament dels visitants i millorar les economies locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona