Ripollet precinta una antena de telefonia mòbil

Tècnics de l'Ajuntament de Ripollet, acompanyats del president de la comunitat de propietaris d'un edifici situat al carrer Padró, van desconnectar de l'alimentació elèctrica els equips d'amplificació i les antenes de telefonia que l'empresa France Telecom tenia instal·lades al terrat de l'edifici.

L'actuació es va portar a terme fa una setmana després de mesos de litigi amb la companyia, que es negava a complir la normativa municipal aprovada el 2007 i que obliga a retirar les antenes de telefonia situades a prop de col·legis.

L'Ajuntament de Ripollet va aprovar fa tres anys el pla especial d'ordenació urbanística municipal per al desenvolupament de la xarxa de telefonia mòbil. La normativa, basada en directrius de la Diputació als municipis, marcava els criteris d'on es podien instal·lar les antenes i d'on no es podia fer. Així, es van determinar tres àrees: la zona A, on es poden posar aquest tipus d'antenes; la zona B, on es poden posar antenes sempre que es justifiqui perquè no es col·loquen a la zona A. I la zona C, on, en cap cas, es podran posar antenes de telefonia mòbil. Amb la implantació d'aquest pla, l'Ajuntament disposa de més marge per decidir on s'instal·la aquesta xarxa, cosa que fins ara feien les empreses de telefonia.

L'antena del carrer de Padró, estava situada en una zona C, perquè era molt a prop d'un centre educatiu.

Ordre judicial

El passat 6 de novembre, el jutjat contenciós administratiu donava la raó a l'Ajuntament i ordenava a l'empresa France Telecom, responsable de l'antena, que la retirés abans d'un mes. Un cop finalitzat el període per recórrer contra la sentència i després de diversos avisos per part de l'Ajuntament, l'antena encara no havia estat retirada.

Finalment, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va anunciar en la sessió del ple municipal del 28 de gener passat, que l'empresa tenia 10 dies per treure l'antena del carrer de Padró. Contrariament a això, l'alcalde anunciava que l'Ajuntament procediria a precintar-la, cosa que finalment va portar a terme dimecres de la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.