Infraestructures i serveis

Una aplicació a Tossa per saber si hi ha places per aparcar

L’eina permet saber en temps real l’ocupació dels aparcaments en recintes privats i espais públics

Una aplicació per a dispositius mòbils permet a Tossa de Mar saber l’ocupació i els preus dels aparcaments per a vehicles en recintes privats i espais públics. Tossa de Mar al teu mòbil funciona des del juny del 2017, però des de fa un parell de setmanes incorpora la possibilitat de saber si aparcar serà o no una feina fàcil.

El consistori informa que l’eina es pot descarregar per Google Play i App Store i forma part de l’esmentada aplicació, que ja oferia telèfons d’interès, estat de les platges, fòrum d’incidències (Millorem Tossa) o els punts de recàrrega elèctrica.

El regidor d’Urbanisme, Manu Mohedano (Tossa Unida), assenyala que va sorgir la possibilitat d’incorporar l’estat dels aparcaments del municipi en una reunió amb responsables de l’empresa que ha desenvolupat l’ampliació (Mostrarium). L’Ajuntament –diu el regidor– ha posat en disposició dels gestors dels aparcaments la nova eina. Fent-hi un cop d’ull, és possible saber si hi ha poques places disponibles –hi ha un cercle de color taronja– o bé hi ha places lliures –el cercle és verd–. Ahir a la tarda, per exemple, hi havia lloc al pàrquing Mas Font, segons dades actualitzades el dia abans al vespre. En l’aplicació, també hi ha els preus per hora i per dia de cada zona d’estacionament.

Gratuïts i de pagament

L’eina ofereix les places lliures d’espais públics gratuïts, com ara la zona esportiva o Can Pericàs, i els aparcaments en recintes privats i que formen part de la concessió de la zona blava del municipi, com ara la porta de Sant Feliu i el pàrquing de la platja. No hi són incloses les zones blaves dels carrers.

L’aplicació forma part d’una estratègia perquè Tossa es converteixi en un municipi de gestió més intel·ligent dels serveis, “seguint el repte de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i dels visitants de la vila, tot accedint a serveis i continguts de manera més àgil, personalitzada i geolocalitzada”, informa l’Ajuntament.

LA FRASE

La nova eina també ajuda la policia. Si sap que hi places plenes, poden redistribuir el trànsit
Manu Mohedano
regidor d’urbanisme de tossa de Mar (tossa unida)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia