Serveis

infraestructures

Els taxis de l'estació del TAV volen igualtat de condicions

Els taxistes de la Secuita i Perafort van fer vaga ahir al matí per reclamar la creació d'una àrea metropolitana

Denuncien la presència de vehicles no autoritzats a causa de la falta de control

Els viatgers que ahir al matí van arribar a l'estació del tren d'alta velocitat (TAV) del Camp de Tarragona van haver de buscar una alternativa per tal d'arribar al seu lloc de destinació. Els tretze taxistes amb llicències de la Secuita o Perafort (municipis on està situada la terminal) van fer una aturada fins a la tarda en protesta pel bloqueig a la creació de l'àrea metropolitana del taxi que la Generalitat de Catalunya va anunciar ara fa gairebé quatre anys per resoldre definitivament el conflicte del taxi a l'estació. Els professionals consideren que la solució provisional (la prioritat dels vehicles locals davant dels taxis d'altres municipis amb un permís especial) s'ha allargat excessivament i reclamen una solució “definitiva” i “igualtat de condicions”, tal com va explicar un dels conductors amb llicència de taxi a la Secuita, Gabriel Abajo. Els professionals consideren que les pressions de Tarragona i Reus han frustrat l'acord.

El col·lectiu, que amenaça de repetir l'aturada cada divendres, es mostra especialment molest amb la presència a l'estació de taxistes sense el permís necessari. Segons l'alcalde de la Secuita, Eudald Roca, fins i tot hi ha vehicles procedents de Lleida, Barcelona i Castelló que s'hi apropen, tot i que la llei del sector ho prohibeix. Roca, que va donar el seu suport als taxistes, va subratllar que una inspecció del consistori havia detectat que el 40% dels taxistes que operaven a l'estació ho feien sense permís. L'Ajuntament ha mantingut diverses reunions amb la Generalitat i espera fer una trobada amb el consistori tarragoní per intentar acordar una àrea amb llibertat de càrrega i unificació de tarifes.

LA XIFRA

40%
És la proporció
de taxistes que carreguen viatgers sense permís, segons l'Ajuntament de la Secuita.

Sense vigilància per falta de recursos

Un dels esquers per als taxis sense llicència a l'estació és la falta de vigilància. Ni Perafort ni la Secuita tenen prou població per tenir policia local, fet que provoca que cap cos policial controli qui carrega viatgers a la terminal. L'Ajuntament de la Secuita estaria disposat a fer l'esforç econòmic de contractar un vigilant sempre que la Generalitat doni per acabats els permisos per a taxistes de fora del municipi i Perafort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona