Serveis

serveis

Els ripollesos pagaran menys per les deixalles

Ara el tractament dels lixiviats no s'haurà de fer a Barcelona sinó a Osona

Hi ha més recollida selectiva

Els ripollesos hauran de pagar una mitjana d'1,8% menys de deixalles, segons l'estudi de costos pel 2011 aprovat en l'últim consell d'alcaldes de la comarca. Hi haurà municipis com ara Toses en què la rebaixa arribarà a més del 12%, tot i que en altres serà testimonial, com ara el 0,2 per cent de Ripoll. L'excepció és Vallfogona on pujarà més d'un 9%. Tot i l'increment de fins a un 6% dels costos –suma de l'augment del preu d'entrada a l'abocador i a les plantes de tractament, l'actualització del conveni dels treballadors, l'IPC i l'IVA–, l'ens comarcal preveu una rebaixa de 94.000 euros anuals del cost del manteniment de l'abocador clausurat de les Llosses, que el 2010 ha estat de 252.000 euros. Tot plegat s'explica pel fet de traspassar el tractament dels lixiviats a l'abocador d'Orís, a Osona i no a Barcelona, tal com fins ara.

El president del Consell, Enric Pérez, ha remarcat la importància de la reducció per la inèrcia dels últims anys a l'alça de preus. “Ens hem tret unes quantes pedres de la motxilla que duem a sobre. Ara toca a cada ajuntament decidir què farà amb la reducció de costos; si la plasma directament a la factura dels veïns o si ho aprofita per invertir en la millora dels serveis”, ha indicat. Pérez ha destacat també l'important increment de la recollida selectiva i l'estancament de les deixalles de rebuig, gràcies a les campanyes que ha anat fent l'ens que presideix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona