Serveis

serveis

Posen les antenes del Wi-Fi de Figueres, que funcionarà a l'estiu

Hi haurà disponibles 46 punts de cobertura sense fils a tota la ciutat

La ciutat de Figueres disposarà, a partir d'aquest estiu, de cobertura d'internet sense fils, a través del sistema Wi-Fi. En concret, hi haurà 46 punts repartits al centre històric de la capital de l'Alt Empordà. Aquestes antenes ja s'han començat a instal·lar. De fet, aquests dies, els operaris de l'empresa adjudicatària de l'obra estan enllestint la col·locació de les 46 antenes, que donaran cobertura al centre històric de Figueres i als barris de la Marca de l'Ham, al Rally Sud, a la Creu de la Mà, al Juncària Parc Bosc, a l'Horta de Capallera, al Poble Nou i al Cendrassos. L'Ajuntament planteja que aquestes zones siguin ampliables en un futur perquè el Wi-Fi estigui en servei a gairebé totes les places de Figueres.

El projecte, que té un cost de 385.000 euros, permet a l'Ajuntament realitzar les primeres proves per a les prestacions de “ciutat intel·ligent”.

“La posada en funcionament d'aquest projecte permetrà una millora de la qualitat dels serveis i de l'atenció als ciutadans i a les moltes persones que visiten la ciutat al llarg de l'any”, explica l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que afegeix que la xarxa Wi-Fi “és un element clau per al projecte de Ciutat Intel·ligent perquè ens permet aprofitar la infraestructura per al trasllat de dades que es comptabilitzen”.

Un grup de Cornellà

El projecte s'ha adjudicat a la UTE (unió temporal d'empreses) formada pel grup Megatró i Elecnor-Deimos. Elecnor-Deimos hi aporta la seva experiència com a empresa instal·ladora de gran part de la xarxa Wi-Fi de Barcelona i Megatró gestiona la xarxa i la capacitat d'accés a internet com a operador.

El grup Megatró, amb seu a Cornellà del Terri, té una experiència de prop de vint anys implantant i mantenint instal·lacions tecnològiques en empreses i institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.