Un sistema nou permetrà controlar la velocitat mitjana amb dos radars situats als extrems d'un mateix tram

El govern català ultima la posada en funcionament al túnel de Vielha, a la Val d'Aran, d'un sistema per controlar la velocitat mitjana dels vehicles. Segons han explicat fonts del Servei Català del Trànsit (SCT), s'instal·laran dos lectors de matrícula a les dues boques del túnel, de cinc quilòmetres de llarg, de manera que es podrà saber quan un vehicle hi entra i en surt, i el temps que ha trigat en fer tot el tram. Es podrà fer automàticament una mitjana de la velocitat a què ha circulat i, per tant, saber si ha excedit el límit, ja que prèviament el SCT tindrà el càlcul de quin és el temps mínim que es pot trigar a la velocitat permesa. El Servei Català de Trànsit preveu que el sistema entri en funcionament a final d'any, tot i que encara ha de decidir en quin moment comença a sancionar. La previsió és que en el futur també s'instal·li en altres túnels, com el del Cadí o el del Bruc, i no es descarta aplicar-lo també en altres trams de vies ràpides.

Fins ara, només es disposa de radars que detecten la velocitat d'un vehicle en un punt concret. Amb aquest sistema, es pretén acabar amb la picaresca dels conductors que redueixen la velocitat només quan saben que hi ha un radar. La intenció inicial del govern era posar en marxa aquest sistema ja fa uns mesos, però ho ha hagut de retardar per un problema amb les obres d'instal·lació. De fet, el director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, ja va anunciar-ne la implantació al març del 2008, si bé de moment, només s'han instal·lat dos radars provisionals, un a cada boca del túnel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.