Serveis

infraestructures

Ryanair obre la temporada d'estiu a l'aeroport de Girona amb només 44 rutes

La companyia llança a partir de demà 25 rutes des de Girona, que s'afegeixen a les dinou de l'hivern, que continuen

Al juny i al juliol n'iniciarà cinc més, fins a un total de 49, molt lluny de les 65 de l'any passat

La temporada d'estiu a l'aeroport de Girona-Costa Brava arrenca amb només 44 rutes de Ryanair, el nombre més baix de l'última dècada. La companyia irlandesa llançarà a partir de demà i durant tota la setmana un total de 25 rutes, que s'afegiran a les dinou que hi ha hagut durant la temporada d'hivern, que continuaran. A més, hi ha cinc destinacions que ha decidit que funcionin només durant els mesos més forts i n'ha endarrerit l'inici fins als mesos de juny i juliol. Així, en total, en ple estiu hi ha previstes 49 rutes, molt per sota de les 65 de l'any passat.

Concretament, respecte a l'any passat, hi ha dinou rutes que no repeteixen i 46 que sí que ho fan –cinc de les quals sols en ple estiu–. I tres rutes noves, dues de les quals ja s'han oferit aquest hivern.

Les rutes que es perden

Entre les dinou destinacions que han caigut de l'oferta de Ryanair a Girona, n'hi ha de tan rendibles com ara les poloneses Gdansk i Rzeszów, que van transportar l'any passat més de 20.000 passatgers cadascuna, amb una ocupació mitjana de 161 viatgers (25 més que la mitjana de Ryanair a l'aeroport gironí). També destaca el cas d'una destinació històrica des de Girona: Venècia Treviso. Tampoc continuen set de les catorze rutes iniciades l'estiu passat: Hamburg, Jönköping, Kalmar, Katowice, Oslo, Pafos i Trieste. El fet que el funcionament del mercat nòrdic no ha estat el que s'esperava també provoca que caiguin de l'oferta altres destinacions com ara Estocolm Västeras, Karlstad i Malmö.

Les noves destinacions

Pel que fa a les rutes que es guanyen, l'oferta de Ryanair per a aquest estiu inclou només una novetat destacada: l'estrena de la ruta amb Leeds/Bradford. Tindrà tres freqüències setmanals: dimarts, dijous i dissabte.

Les altres dues noves rutes que s'afegeixen respecte a l'estiu passat són Rabat i Poznan, que ja s'han oferit aquest hivern.

Poques freqüències

A més de la disminució del nombre de rutes, cal destacar les poques freqüències que tindran les que s'operaran. Així, de les 44 rutes que estaran disponibles a partir de la primera setmana d'abril, tretze tindran només dos vols a la setmana i deu, tres. Al costat diari, només hi haurà sis rutes que tindran vol diari: Düsseldorf, Pisa, Frankfurt, Bristol, Londres Stansted i l'Alguer. Destaca el cas de Manchester, que va ser el quart aeroport amb què es van operar més vols l'any passat i amb el qual ara només hi haurà tres vols a la setmana.

Les cinc rutes que es llançaran al juny i al juliol tindran només dos vols.

Certificació d'Aesa en seguretat operacional

L'aeroport Girona-Costa Brava ha obtingut recentment la certificació de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa), que acredita el compliment de la normativa recomanada per l'Organització d'Aviació Civil Internacional, segons va anunciar divendres Aena. La certificació avala que totes les instal·lacions, sistemes, equips, serveis i procediments del recinte s'ajusten als nous estàndards tècnics internacionals –fixats en el reial decret 862/2009–, que garanteixen la seguretat operacional de l'aeroport. La data límit per adaptar-s'hi és l'1 de març del 2016 i, per tant, Girona s'ha avançat dos anys.

Esperant noves companyies que volin als països nòrdics

Per afrontar la davallada de vols de Ryanair, Aena està intentant captar altres companyies, a més de les d'anys anteriors. El director de la xarxa d'aeroports d'Aena, Fernando Echegaray, va anunciar al febrer que hi havia “diverses companyies interessades” a connectar Girona amb ciutats del nord d'Europa, de cara a la temporada turística d'estiu. No va concretar, però, ni els noms de les línies aèries ni les destinacions que s'estaven avaluant. Echegaray responia així als mals números que ha presentat l'aeroport aquest hivern, en què els últims mesos no s'ha arribat ni als 60.000 viatgers, una sisena part respecte a fa sis anys.

Els vols a Milà aniran a Malpensa durant 3 setmanes

Des del 13 de maig fins a l'1 de juny, tots els vols amb arribada o sortida de l'aeroport de Bèrgam, que funciona com dels afores de Milà, s'operaran a Malpensa, també en les proximitats d'aquesta important ciutat italiana. En el cas de Girona, els vols a Milà aquest estiu seran dimecres, divendres i diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia