Serveis

La Guàrdia Civil triplica efectius a l'aeroport de Lleida pels vols a Israel

La subdelegació evita donar xifres d'agents, però reconeix un dispositiu especial per al control duaner i de seguretat

La Guàrdia Civil triplicarà el nombre d'efectius a l'aeroport de Lleida-Alguaire a partir de divendres, data en què comencen els vols entre Lleida i Tel-Aviv mitjançant la companyia aèria Arkia.

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, no va voler donar xifres d'agents, però sí que va reconèixer un dispositiu especial mentre sigui operativa aquesta ruta. Així, la Guàrdia Civil assumirà la seguretat a la zona restringida i d'operacions dels avions –també dins de l'aeroport–, farà inspeccions d'equipatge i incorporarà un gos ensinistrat en la detecció d'explosius. També hi ha nous efectius especialitzats en resguard fiscal, que fins ara no hi eren.

Per la seva banda, la policia nacional espanyola també podria augmentar el contingent per als controls de passaports, atès que els turistes d'aquests vols provenen d'un estat que no és de la UE i que està fora de l'espai Schengen de seguretat comunitària.

A aquest ampli dispositiu cal sumar-hi la presència de Mossos d'Esquadra a l'exterior de l'aeroport i la seguretat de la companyia aèria, que podria incloure agents camuflats entre el passatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia