Serveis

Santes Creus vol millorar els accessos al monestir

Aplicaran els ingressos de la taxa turística per fer les reformes necessàries

L'entorn del monestir de Santes Creus tindrà una important millora tant pel que fa a la imatge de les vies d'accés al monument com pel que respecta a la mobilitat de visitants i residents. L'actuació serà possible gràcies a una inversió de més de mig milió d'euros –que s'executarà l'any vinent–, dels quals 300.000 seran finançats per la Generalitat a través dels fons de la taxa turística.

El projecte té com a objectiu resoldre el problema d'aparcament de visitants i residents, millorar la connexió entre aquestes zones d'estacionament i les portes del conjunt monumental, millorar urbanísticament l'entorn més proper i, de retruc, facilitar la implantació d'activitats econòmiques com ara botigues i establiments de restauració.

Actualment, Santes Creus disposa d'un aparcament que es troba a gairebé mig quilòmetre del monestir, la qual cosa fa que sigui poc utilitzat pels turismes i gens operatiu per als autocars, que, en molts dels casos, acompanyen gent gran que ha de fer un llarg recorregut fins al monument cistercenc. A més, aquest recorregut s'ha de fer en bona part pel carrer Pere el Gran, que actualment és un vial de pas de vehicles en una zona de noves edificacions.

Amb la remodelació es vol construir un aparcament per a veïns i un altre més proper per a turistes a més d'un espai amb capacitat de gir per als autocars, amb l'objectiu que puguin acompanyar els visitants fins més a prop. A partir d'aquí, es preveu convertir un tram del carrer Pere el Gran en zona de vianants fins a l'entrada al recinte, superant els desnivells amb terrasses i fent-lo compatible amb activitats comercials. L'accés de l'aparcament al monestir també es podrà fer a través d'un curt passeig seguint l'Albereda, un bosc de ribera declarat espai d'interès natural per la Generalitat. A més, hi ha previst rehabilitar algunes peces patrimonials que s'han anat malmetent, com ara la mateixa muralla del monestir sobre el riu Gaià.

El secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, destaca el projecte com “una eina de transformació per oferir més qualitat a l'oferta turística”. Aquest es troba entre els pocs que s'han escollit entre més d'un centenar de candidats al programa de foment territorial del turisme, dotat amb 6 milions provinents de la taxa turística. I és l'únic que s'ha subvencionat a la demarcació de Tarragona. De moment, espera aconseguir una subvenció dels Fons Leader per complimentar els 200.000 euros que ha d'aportar l'Ajuntament i no descarta que hi hagi també aportacions privades que permetin iniciar l'any vinent la millora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona