Serveis

Trens Dignes reclama la integració de l'Ebre a les rodalies del Camp

La plataforma compareix al Parlament i proposa la creació d'una taula de partits per millorar el servei ferroviari

Tots els grups admeten les mancances

El dèficit del servei ferroviari a les Terres de l'Ebre i el Priorat va ser ahir motiu de debat en la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, en què després d'un any de la petició de compareixença els grups parlamentaris van escoltar les reivindicacions de la plataforma Trens Dignes. “Paradoxalment el servei de rodalies del Camp de Tarragona ha fet empitjorar la situació a l'Ebre, ja que hi ha més combois que circulen per la via i s'acumulen els retards”, va explicar la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà. Entre Vandellòs i Tarragona encara hi ha només una via.

Una de les principals propostes que fa la plataforma és que les Terres de l'Ebre s'integren al servei de rodalies del Camp. “No hi ha cap motiu perquè els trens acabin el recorregut a l'Hospitalet de l'Infant, on estan més d'una hora aturats; podrien aprofitar aquest temps per circular fins a Tortosa”, va dir Castellà. Per continuar el trajecte fins a Barcelona caldria, però, fer transbord a Sant Vicenç de Calders. Trens Dignes també reclama la integració tarifària i que s'eviti que el cost del viatge de l'Ebre a Barcelona sigui de 30 euros (anada i tornada). “El govern va eliminar els descomptes d'anada i tornada, per a xiquets i grups, el 2012”, va lamentar Castellà. Més freqüència de trens i combois de més qualitat tant a l'R15 com a l'R16, així com l'aturada d'un tren Alvia a l'Aldea són altres propostes de Trens Dignes.

La plataforma va proposar ahir la creació d'una taula de partits per concretar les millores que es poden executar, ja que tots els grups parlamentaris van reconèixer les mancances del servei ferroviari a l'Ebre. “Hem de passar de les paraules als fets, és cert que Madrid no ens cuida però no tot és culpa seua”, va manifestar la portaveu de Trens Dignes. La plataforma fa gairebé un any que està pendent de reunir-se amb el conseller Vila.

LA XIFRA

2,5
hores
és el temps que li costa, al tren, fer el recorregut entre Barcelona i les Terres de l'Ebre (si no es retarda).

Forçats a desplaçar-se en cotxe

Els membres de la plataforma Trens Dignes es van desplaçar en cotxe a Barcelona perquè no hi havia cap tren que els permetés ser al Parlament a quarts d'onze del matí. “O sortíem de Tortosa a les sis del matí o veníem en vehicle particular”, va manifestar Castellà, que va exposar que és “inviable” viure a l'Ebre sense vehicle. Amb tot, Trens Dignes va admetre algunes millores que s'han fet amb el transport en bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia