Serveis

Teià vol reimpulsar el jaciment romà dedicat al vi

L'espai inclou el primer centre d'acollida turística de Catalunya, que va entrar en funcionament el 2009

Es buscarà una nova empresa que n'assumeixi la gestió

Una de les joies arqueològiques del Baix Maresme, el jaciment vitivinícola de la Cella Vinaria, a Teià, no passa pel seu millor moment des que va obrir les portes el 2009. En aquest espai, a més, també s'hi va aixecar el que va ser el primer centre d'acollida turística (CAT) de Catalunya, un equipament amb què es pretén potenciar els atractius turístics de la zona.

El cert, però, és que el que havia de ser un pol turístic per atreure visitants que volguessin conèixer el món del vi al Maresme en època romana i, per extensió, els vins de la denominació d'origen Alella no ha acabat de rutllar. Ara, amb la tornada a l'alcaldia d'Andreu Bosch (ERC) a Teià, aquest municipi vol “tornar a liderar” i rellançar aquest equipament turístic. De fet, Bosch va ser un dels màxims impulsors –en la seva anterior etapa al capdavant de l'Ajuntament teianenc– de la realització d'aquest projecte, conjuntament amb Alella i el Masnou a través de la mancomunitat que aglutina els tres pobles.

“En aquests anys ha faltat el lideratge de Teià i jo el penso reprendre amb els ajuntaments d'Alella i el Masnou”, va manifestar Bosch, que no va estalviar crítiques cap a la Generalitat, que va ser la que, durant el darrer govern tripartit, va impulsar la creació i el finançament de la xarxa de CAT per diversos indrets de Catalunya. “Hi ha hagut una falta de coresponsabilitat de la Generalitat, concretament des que CiU va arribar al poder”, va afirmar l'alcalde de Teià, que hi va afegir que “el govern de CiU no creu en la xarxa de CAT i els ha cedit als municipis”.

En aquest sentit, Bosch ja va anunciar que en els pròxims mesos es farà un altre concurs per buscar una nova empresa que “es cregui les possibilitats de l'espai”. Precisament, l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), es va mostrar esperançat que amb el retorn de Bosch “sigui el moment de tornar a rellançar el projecte”. “Entre la crisi econòmica i la gestió de CiU van desmuntar aquest projecte de país, i el CAT no ha donat el resultat esperat”, va reconèixer l'alcalde d'Alella. Per la seva banda, el nou batlle del Masnou, el també republicà Jaume Oliveras, va lloar el fet que Teià vulgui tornar a liderar el projecte juntament amb la mancomunitat. “Creiem que les polítiques de promoció turística del territori són les que des de la mancomunitat es poden impulsar amb més força”, va assenyalar Oliveras.

Pel que fa al nombre de visitants, segons dades facilitades per l'Ajuntament del Masnou, el 2012 es van superar les 5.500 visites, però l'any següent aquesta xifra va caure fins als poc més de 3.000 turistes. Aquests números van millorar una mica l'any passat, amb poc més de 3.300 visites.

LES FRASES

Ha faltat el lideratge de Teià i jo el penso reprendre, juntament amb Alella i el Masnou
Andreu Bosch
alcalde de teià
La crisi i la gestió de CiU van desmuntar aquest projecte i el CAT no ha donat el resultat esperat
Andreu Francisco
alcalde d'alella
Les polítiques de promoció turística del territori són les que es poden impulsar amb més força
Jaume Oliveras
alcalde del masnou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia