Serveis

Endesa perd el contracte energètic als Guiamets

Des d'aquest mes d'agost, el petit municipi prioratí dels Guiamets, governat per la CUP, té contractat el subministrament energètic amb Som Energia, després de rescindir el contracte amb Endesa. “En el nostre programa ja parlàvem que, en la mesura del possible, sempre que s'haguessin de fer tractes es farien amb empreses que s'atansessin a valors que nosaltres defensem”, explica el nou alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló. El batlle argumenta que “Som Energia és una cooperativa” i que al Priorat “és una manera de fer molt arrelada”. “També és crucial la cura de la natura, i ells ens garanteixen un respecte cap al medi ambient”, diu.

El factor decisiu pel canvi de subministrador, defensa l'equip de govern, és el plus mediambiental d'aquesta cooperativa, que assegura un tant per cent elevat de l'energia renovable que arriba. Perelló ha subratllat que, des de la CUP, volen exercir “una plena sobirania sobre totes les qüestions que afecten el municipi, no només en el tema de l'electricitat, sinó també en altres, com la banca ètica”.

En els propers mesos, el consistori publicarà el cost energètic que comportava estar amb Endesa i el del contracte amb Som Energia. “Serà evident que, a més d'un acord sostenible, ens permetrà estalviar en la factura”, assevera l'alcalde d'aquest municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona