Infraestructures i serveis

Arenys reclama un accés per recuperar el camí a Caldetes

La falta de sorra obliga a saltar les roques del túnel i alguns banyistes s'enfilen fins a la via del tren

Volen que es faci una actuació d'urgència amb una passera de fusta

Caminar arran de mar fins a Caldes d'Estrac des d'Arenys és ara per ara impossible. El camí que es va arreglar amb l'última regeneració per anar fins a la platja de la Musclera i connectar després amb Caldetes ha desaparegut del tot. Els temporals ja fa temps que es van enduent la sorra i no hi ha camí per travessar d'un costat a l'altre de les roques que hi ha davant el túnel per on passa el tren. Això provoca que molts banyistes s'enfilin per creuar les roques i s'acostin perillosament a la via del tren en comptes de pujar per anar per la carretera N-II. En aquest tram del litoral molts banyistes trobaven la facilitat d'aparcar al centre comercial que hi ha a l'entrada d'Arenys i travessaven pel pas de vianants que es va fer nou per accedir a la platja. Aquest pas desemboca en uns pocs metres de sorra on a ple estiu és difícil trobar lloc per estendre la tovallola.

L'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors (Junts per Arenys), reconeix que és urgent fer-hi una actuació per recuperar el pas que porti fins al poble veí. “Tenim clar que el passeig va per llarg, però demanarem una passera de fusta per arribar fins a la Musclera.” Segons l'alcalde, aquesta actuació, que conté la passera penjada a les roques, ja s'inclou dins el projecte del passeig redactat per l'Estat, pendent des de fa més de deu anys. Fors admet que el projecte inicial per unir la façana dels dos municipis representa una inversió important, de 5 milions d'euros, que en la situació actual és difícil que es porti a terme. Per això la voluntat del consistori és buscar una solució que permeti condicionar un pas per als vianants. El regidor d'Urbanisme, Xavier Masgrau, manté que hi ha pendent una reunió amb la delegació de Costes de l'Estat a Catalunya per buscar solucions. L'Ajuntament es va posar en contacte amb l'administració aquest estiu quan es va extreure la sorra del fons marí davant el port d'Arenys per regenerar la platja de Malgrat de Mar. “Fer un passeig vol dir reomplir la platja de sorra, i de dragar el fons marí ja n'hem vist el resultat, i no ens agrada”, diu Masgrau.

LA XIFRA

5
milions es preveuen del projecte del passeig que va redactar l'Estat, pendent des de fa més de deu anys.

LA FRASE

Tenim clar que el passeig va per llarg, però demanarem una passera de fusta fins a la Musclera
Estanis Fors
alcalde d'Arenys de Mar (junts per arenys)

La platja nudista de la Musclera i el búnquer, a l'aire

La platja de la Musclera s'ha fet popular perquè és una de les zones del litoral on es practica el nudisme. La platja es va arribar a senyalitzar per a aquest ús i des d'aleshores l'Ajuntament no ha deixat d'abocar esforços per millorar els serveis i els accessos a aquest reduït espai de platja que queda a tocar de les roques del túnel i on es desplacen banyistes d'arreu. El regidor d'Urbanisme, Xavier Masgrau, explica que s'ha dignificat l'aparcament amb baranes i arbres. Ara l'Ajuntament té previst instal·lar dues bombes per extreure l'aigua que s'acumula al pas de sota les vies i que s'inunda quan plou. “Ho assumim després que ni Carreteres ni Adif se'n vulguin fer càrrec i farts de les queixes dels veïns i usuaris que no poden passar quan plou”, es lamenta el regidor. Tot i que l'accés a peu arran de mar queda tallat per arribar a la platja, sí que els banyistes tenen accés per arribar amb cotxe.

Els temporals han anat fent desaparèixer la sorra i també han deixat a l'aire i descalçat l'estructura del búnquer de la Guerra Civil que es va fer clavat a la roca. La construcció, com moltes de les que hi ha al litoral maresmenc, forma part del passat i és patrimoni històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.