Serveis

Morella i Sant Mateu urgeixen l'equip mòbil de DNI

La Subdelegació del Govern porta 16 mesos sense enviar els equips, el que impedeix que els veïns i veïnes puguen renovar-se el carnet a les seues localitats

Els Ajuntaments de Morella i Sant Mateu han tornat a urgir a la Subdelegació del Govern de Castelló els equips mòbils de DNI, després que hagen transcorregut 16 mesos des de que es van enviar aquestes unitats per última vegada.

Aquest fet comporta que els veïns i veïnes no puguen renovar-se el Document d'Identitat a les seues localitats i que s'haja acumulat una llista d'espera important.

En aquest sentit, cal assenyalar que s'ha exigit aquesta qüestió mitjançant cartes i mocions al ple, com l'última que es va aprovar fa dues setmanes. A més, Sant Mateu també ha instat a la Subdelegació del Govern a una reunió per solucionar aquest problema, així com altres que afecten al municipi.

Per això, l'alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, afirma que “aquest servei és important per als pobles de l'interior, ja que garanteix als veïns i veïnes poder realitzar les gestions en el mateix municipi, sense desplaçaments ni el cost que aquests suposen. Així que esperem poder tenir una reunió amb el Subdelegat aviat i que ens envien l'equip mòbil el més prompte possible”.

La resposta de la Subdelegació del Govern a les poblacions és que es tornarà a prestar-se aquest servei a partir de febrer de 2016, com a mínim. Tots dos consistoris entenen que aquesta demora és inacceptable, ja que es porten molts mesos a l'espera i fa falta ja del servei.

Cal recordar que els equips del DNI es van enviar a Morella i Sant Mateu, per última vegada, el juny de 2014.

Des d'aleshores, s'han reiterat les peticions d'aquests, perquè els veïns i veïnes puguen renovar-se el carnet a les seves localitats. Malgrat aquestes exigències, la Subdelegació del Govern de Castelló no ha posat solució a aquest tema.

Aquests equips s'enviaven sempre una o dues vegades a l'any, evitant-se així nombrosos desplaçaments dels veïns i veïnes de Morella i Sant Mateu fins a Castelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona