Infraestructures i serveis

política municipal

obres

Premià de Mar ampliarà el cementiri municipal

S'hi afegiran 48 nínxols i 49 columbaris, amb un pressupost de més de 113.000 euros, en una àrea de 215 metres quadrats

L'Ajuntament vol començar les obres a principis de juliol i preveu que s'acabin a finals de tardor

Premià de Mar ha anunciat que ampliarà les instal·lacions del cementiri municipal. Concretament s'afegiran 48 nínxols i 49 columbaris en una parcel·la d'uns 215 metres quadrats de superfície. Ara, el projecte es troba en plena fase de licitació i, si es compleixen les previsions, les obres podrien començar a principis de juliol i estar enllestides a finals d'aquesta tardor. Els treballs disposen d'un pressupost de més de 113.000 euros.

Amb aquesta ampliació, el consistori vol intentar pal·liar el dèficit de nínxols que actualment té el cementiri de Premià de Mar. “Tenim seriosos problemes amb els nínxols”, admetia l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). “El cementiri ha quedat envoltat per habitatges a causa del creixement del municipi i, segurament aquesta serà la darrera ampliació que s'hi podrà fer”, va manifestar Buch.

Alternatives

En aquest sentit, l'alcalde va explicar que el consistori fa anys que està buscant alternatives per intentar solucionar la problemàtica d'espai a les instal·lacions funeràries. Una de les opcions seria trobar alguna població del voltant per tal d'estudiar una solució mancomunada per al cementiri.

“Hem mantingut converses tant amb Premià de Dalt com amb Vilassar de Dalt o Vilassar de Mar, però, de moment, encara no s'ha pogut concretar res”, comentava l'alcalde, que va voler ressaltar el fet que, si finalment s'arriba a plantejar una proposta de cementiri mancomunat “hauria de ser en algun municipi al més proper possible de Premià de Mar”.

Segons Buch, una altra via per alleugerir l'espai del cementiri premianenc que es podria explorar seria la recuperació de nínxols, una tasca que s'ha anat fent al llarg dels anys. “Això donaria una mica més de coll, però és evident que arribarà un moment que el cementiri ja no podrà absorbir més capacitat”, va subratllar l'alcalde de Premià de Mar.

Actualment, el cementiri del municipi té 2.790 nínxols, 15 panteons i 54 columbaris. Amb l'ampliació prevista, doncs, gairebé es doblarien el nombre de columbaris i es donaria una mica més d'oxigen pel que fa als nínxols que estarien disponibles. Les instal·lacions tenen una superfície de 4.900 m².

LA XIFRA

4.900
metres
quadrats és la superfície total de les instal·lacions del cementiri municipal de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia