Urbanisme

Faran una subhasta d’art a Cadaqués per a SOS Costa Brava

L’han impulsat els Amics de la Natura, que afronten la lluita proteccionista contra la urbanització Sa Guarda

L’associació Amics de la Natura de Cadaqués impulsa una subhasta d’art en benefici de la plataforma proteccionista SOS Costa Brava, que vetlla per la preservació del patrimoni i batalla contra la proliferació d’urbanitzacions prop de la costa.

La subhasta benèfica es farà a la galeria Patrick J. Domken el dia 30 de desembre a dos quarts de set de la tarda i s’hi podran trobar obres d’Emili Armengol, Laia Armengol, Javi Aznarez, Tony Azorín, Jordi Baró, Gustavo Carbó Berthold, Maya Cusell, Xavi de Juan Creix, Beverly Fettig, Mercedes Gallardo, Nobuko Kihira, Koyama, Claudia Lagarriga, Elodie Loiseleur, Catherine Rey, Ilich Roimeser, Charo Santana, Maria Sola, Suse Stoiser, Natàlia Tomàs, Marta Vignau i Daniel Zerbst.

Els Amics de la Natura de Cadaqués s’oposen a la construcció de la urbanització Sa Guarda per l’impacte ambiental que, al seu parer, tindria. La urbanització afectaria 15 hectàrees amb la construcció de 104 habitatges i un hotel de 4.000 m² de 50 habitacions. El fort desnivell dels terrenys fa que el paisatge clàssic del municipi canviï i tindrà un impacte ambiental i paisatgístic sever, modificant totalment la silueta urbana. Aquest impacte paisatgístic va acompanyat de la pèrdua d’un important patrimoni cultural i arquitectònic tradicional de pedra seca, segons assegura Salvem l’Empordà, que es converteix amb la destrucció de vuit barraques, 55 clopers i uns deu mil metres lineals de murs i parterres de pedra seca. Aquesta arquitectura agrícola tradicional anava acompanyada de treballs agraris afectant un miler d’oliveres i alzines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia