Administracions

Nova tàctica per foragitar estornells

L’Ajuntament de Figueres ara els vol fer anar a una pineda, lluny del centre

Figueres continua la seva lluita per foragitar les volades massives d’estornells al centre de la ciutat, una tasca que ha tingut molts anys intensament preocupats els tècnics de Parcs i Jardins de la ciutat. Ara, amb el control a les mans de la Unitat de Control de Plagues Urbanes (UCPU) de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, s’estan posant en pràctica noves mesures per guiar les volades cap a l’exterior de la ciutat.

Si bé fa un any empraven mètodes respectuosos amb la fauna mitjançant la utilització d’efectes sonors i lluminosos per guiar cap a espais com ara els Aigüamolls de l’Empordà els molts estornells que ocupaven el parc Bosc, ara es farà una prova pilot per atraure’ls cap a una zona més propera.

La nova tàctica consisteix a generar un espai d’atracció en una de les pinedes de la pujada del Castell, concretament la que confronta amb l’estadi Albert Gurt, ja que així es podran aprofitar les torres de llum de la instal·lació esportiva per portar a terme el projecte. Aquesta és una zona adequada perquè els ocells vagin a aquesta pineda per la presència d’una il·luminació que s’ha instal·lat per atraure’ls.

La regidora Sònia Trilla explica que aquesta prova experimental té un cost “relativament baix”. “Esperem que la mesura acabi funcionant per evitar que els grans estols acabin entrant a la ciutat”, assegurava Trilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia